Niclas Wahlgren har fått nog – slår tillbaka efter hatet mot familjen: ”Får stänga av rent känslomässigt”

Niclas Wahlgren

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Att vara känd innebär förstås också att man får en hel del uppmärksamhet, både på gott och ont.

Niclas Wahlgren har nyligen talat ut om kändisskapets baksida och hur det funkar inom familjen.

Sedan långt tillbaka har Niclas Wahlgren, 58, jobbat inom kultursvängen. Redan på 80-talet slog han igenom som 18-åring i kultfilmen G – som i gemenskap. Därefter har karriären bara gått uppåt.

Numera är han känd som skådespelare, programledare och artist, likt många andra i sin kända familj.

Niclas kommer från en kulturarbetande familj där båda föräldrarna var och är skådespelare.

Tillsammans med sin syster Pernilla och även bror Linus har syskonen länge varit några av Sveriges kändaste personer. Även Pernillas barn har följt i mammas fotspår och är väldigt kända de också.

Kort sagt så är familjen Wahlgren/Ingrosso tveklöst Sveriges kändaste familj. Men det är inte bara rosor längs med kändiskapets vägar.

Berättar om kändisskapets nackdelar

I podcasten Nemo möter en vän, med Nemo Hedén, gästade nyligen Niclas Wahlgren. Där berättade han om baksidorna med att vara kändis. Om hatet mot familjen och alla de förutfattade meningar folk har om dem.

– Jag vet ju att det är ungefär det enklaste som finns, om man vill synas och höras, att sparka på dem som folk känner till. Vår familj är väldigt många att känna till och jag fattar det, berättar Niclas i podden.

Han berättar också om att det är lätt att hela familjen ”geggas” ihop till en klump i folks ögon.

– Det man fått lära sig, som jag inte vet är bra eller dåligt, är att stänga av rent känslomässigt. Men också vikten av att inte gegga ihop oss själva som en klump, vi är alla unika individer även om råkar vi tycka om typ samma sak yrkesmässigt, säger han.

Lätt att familjen ”geggas” ihop

Niclas berättar även att det finns en risk att inte bli sedd som en egen individ när man ingår i en kändisfamilj. Detta har dock inte påverkat honom själv.

– Jag tycker inte det har varit jobbigt med tanke på att jag, förutom mamma och pappa, var en av de första som slog igenom. Så jag har inte känt av det, men det kanske finns andra som känt av det mer, säger han och fortsätter:

– Jag förstår att man kan ha förutfattade meningar om människor, det har jag själv haft i yngre dar men man får lära sig av sina misstag och växa som person.

Det kan inte vara helt enkelt att vara en så pass offentlig person som dig och flera av dina familjemedlemmar Niclas. Tack för att du delade med dig!

Vad tänker du om Niclas ord om kändisskapet inom familjen Wahlgren/Ingrosso? Skriv gärna en kommentar och dela artikeln på Facebook!

Exit mobile version