Niklas Strömstedts bekännelse om relationen med Jenny – efter alla år ihop: ”Hon kommer att få…”

Niklas Strömstedt är högaktuell med sin nya självbiografi ”Om”.
Hustrun Jenny läsa boken innan den gick i tryck.
– De närmaste som jag skriver om har fått läsa, säger han till Aftonbladet.

Artisten och programledaren Niklas Strömstedt är just nu högaktuell med sin nya självbiografi ”Om”.

Numer kan han alltså även kalla sig själv författare. I boken sammanfattar han sin karriär på scenen med både uppgångar och dalar, men reflekterar också över livet som sådant. Boken utkom i början av september på Norstedts förlag.

– Den här boken är som ett gig – låtar och mellansnack, upptempo och ballader, acapellasång och symfoniorkester, pubar och arenor, hits och floppar, tvivel och hopp, avstånd och närhet. Många mil av lärdomar där det viktigaste är att alla måste höra när du räknar in, säger Niklas Strömstedt i en kommentar.

LÄS MER: Gustav Mandelmanns ilska på gården – starka känslor efter tv-profilens markering inför alla: ”Vredens druvor”

Artikeln fortsätter under bilden.

Niklas Strömstedt, aktuell med nya boken ”Om” på Norstedts förlag. Foto: Mattias Edwall/Norstedts

”Om”- och ”Flickor talar om kärleken”-sångaren fyllde nyligen 65 år. Han befinner sig på en bra plats i livet – och flickan som talar till hans hjärta är förstås hustrun tillika TV4-stjärnan Jenny Strömstedt.

Paret har genom åren också gjort tv ihop – serien ”Tillsammans med Strömstedts” där Niklas och Jenny mötte andra kändispar blev mycket uppskattad av tittarna.

Men nu berättar han att det är osäkert om TV4-programmet återvänder till rutan, i en intervju med Aftonbladets Jan-Olov Andersson.

LÄS MER: Casper Janebrinks nya glädjebesked med 18 år yngre kärleken Therese – nu rasar gratulationerna in

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Däremot hoppas han på comeback för ett annat tv-program.

I början av 2010-talet ledde Strömstedt fyra säsonger av ”Tack för musiken” – ett intervjuprogram där Niklas blandade samtal med musik och sång med några av landets största artister. Bland andra Lars Winnerbäck, Lena Philipsson, Björn Skifs och Plura Jonsson har gästat Strömstedts show i SVT genom åren.

Så här såg det exempelvis ut när Skifs sjöng ”Håll mitt hjärta” i programmet:

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Men 2014/15 sändes den sista säsongen.

Eller var det senaste?

Niklas själv hoppas i alla fall på det senare.

– Vi snodde konceptet rakt av från Elvis Costello och gjorde det på vårt sätt. Det var väldigt uppskattat. Det är bara för SVT att ringa. Jag är inte TV4-fierad, säger Strömstedt till Aftonbladet.

Han berättar också att det var viktigt att låta de människor som omnämns i boken få möjlighet att läsa den först, innan den gick i tryck.

Däribland ex-hustrun, designern Efva Attling och Strömstedts nuvarande fru Jenny.

– Det är svårt att skriva om andra människor, av respekt för dem. De närmaste som jag skriver om har fått läsa, säger han.

Niklas är sedan sommaren 2011 gift med sin Jenny. Den 14-åriga ålderskillnaden mellan paret är någonting han inte blundar för.

– Det är väl rätt allmänmänskligt, att fundera över hur det blir. Jag är gift med en kvinna som är 14 år yngre. Hon kommer att få ta hand om mig, om vi inte blir senildementa samtidigt och hamnar på samma boende, säger Niklas Strömstedt.

Niklas Strömstedt. Foto: Mattias Edwall/Norstedts förlag

Så fint att höra, Niklas! Vi önskar dig och Jenny allt gott.

Exit mobile version