Nu sätter Bruce Willis fru ner foten – ilskan efter familjevännens ord om maken: ”Långt från sanningen”

Bruce Willis, Emma Hemming

Foto: Shutterstock

I februari 2022, efter att familjen initialt bekräftat att Bruce Willis diagnostiserats med Afasi, kom beskedet om att Die Hard-stjärnan drabbats av frontotemporal demenssjukdom (FTD).

Efter att hans hustru Emma Heming Willis fått ta del av uppgifter som en vän till familjen lämnat till media gällande hans sjukdomstillstånd slår hon nu tillbaka.

Det går aldrig att förbereda sig på att någon som man älskar blir sjuk.

Men Hollywoodstjärnan Bruce Willis familj har valt att vara öppna med sin resa efter att han diagnostiserats med FTD.

Så här beskriver 1177 sjukdomen:

”Vid frontallobsdemens förstörs nervcellerna i hjärnans främre delar. Därför kommer handlingar och tankar som styrs från den delen av hjärnan att fungera allt sämre.

Hjärnans främre delar påverkar personligheten och hur man fungerar i sociala sammanhang. Pannloben gör så att det går att uttrycka sig språkligt och prata. Pannloben styr också ditt omdöme och förmåga till insikt. Vid frontallobsdemens kan det därför bli svårare att kontrollera impulser och aggressivitet.”

Bruce Willis fru ryter ifrån efter uttalandet

Självklart har resan varit både tuff och känslosam för familjen. Men trots det har de valt att vara så öppna som möjligt gällande situationen.

Nu har dock Emma Heming Willis valt att gå ut och sätta ner foten efter att vännen Glenn Gordon Caron under vinter sagt att Bruce tappat livsglädjen.

– Rubrikerna säger att det inte finns någon glädje kvar hos min make. Det är långt från sanningen, säger Emma till Daily Mail enligt Expressen.

– Sluta skrämma folk att tro att så fort de får någon sorts neurologisk sjukdom så är det: ”Allt är över, vi packar ihop, det finns inget att se här, vi är klara”. Nej, snarare är det motsatsen.

Alla styrkekramar till familjen, vi önskar er allt gott!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version