Bruce Willis fru Emma har fått nog – kräver att maken lämnas ifred: ”Snälla, skrik inte på min man!”

Bruce Willis, Emma Hemming

Foto: Shutterstock

När familjen delade med sig av det hjärtskärande beskedet att en av världens mest älskade skådespelare skulle dra sig tillbaka överöstes de av kärlek.

Men nu har Bruce Willis älskade fru Emma Hemming Willis fått nog.

Efter att öppet delat med sig av att stjärnan drabbats av demens, sätter hon nu ner foten mot de fotografer som vägrar lämna hennes Bruce ifred.

”Lämna honom ifred. Låt vår familj, eller den som är med honom den dagen, kunna ta honom från punka A till punkt B säkert. Det är mitt meddelande”, säger hon i ett känslosamt meddelande på sin Instagram.

I flera decennier har vi fått se honom på vita duken i några av världens allra största filmer.

Bruce Willis är stjärnan som har gestaltat rollen som actionhjälte i filmklassiker som ”Die hard” och ”Armageddon”.

Monica Zetterlund: Hur gick det till när hennes lägenhet plötsligt fattade eld? Och vad blev hennes absolut sista ord i livet? Lyssna på Nöjeslivets nya podcast här:

Han har hyllats av såväl kritiker som tittare världen över och ses som en av vår tids allra största skådespelare.

Men för drygt ett år sedan kom det tragiska beskedet att stjärnan tvingas ge upp sin karriär han älskat så länge.

I ett gemensamt uttalande på Instagram, meddelade hustrun Emma att stjärnan drabbats av sjukdomen afasi.

Sjukdomen innebär enligt Vårdguiden att man har det svårt med språket, exempelvis genom att prata och skriva samt att förstå talat och skrivet språk.

Afasi uppstår efter en hjärnskada, oftast en stroke men det kan också vara efter en hjärnskakning eller inflammation i hjärnan. Hos somliga minskar besvären efter en tid, för några försvinner de helt, men vissa får lära sig att leva med dem.

Artikeln fortsätter efter bilden.

”Till Bruces fantastiska supportrar. Som familj vill vi meddela att vår älskade Bruce har drabbats av vissa hälsoproblem och nyligen diagnostiserats med afasi, vilket påverkar hans kognitiva förmåga. På grund av detta och efter mycket övervägande kommer Bruce att avsluta den karriär som har betytt så mycket för honom”, skrev familjen då på Instagram.

I slutet av inlägget vädjade de till såväl fans som medier om stöd och kärlek.

”Det här är en mycket utmanande tid för vår familj och vi är så tacksamma för er fortsatta kärlek, omtanke och support. Vi går igenom detta som en stark familjeenhet och ville inkludera hans fans eftersom vi vet hur mycket han betyder för er, och ni för honom”, skrev de.

LÄS MER: Bruce Willis ångrade alltid sitt beslut – efter Patrick Swayzes drag kunde han inte längre vara tyst

Bruce Willis blev kallad för ”drama queen”

Sedan dess har familjen då och då delat med sig av uppdateringar kring Bruce Willis hälsa.

Hustrun Emma har visat upp bilder på sin älskade och tillsammans har paret tackat för det enorma stöd de fått världen över.

Bland annat visade hon upp en vacker bild på sig själv tillsammans med Bruce, där de ses sitta nära varandra och stråla.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Men Emma har också berättat att uppmärksamheten kring Bruce Willis inte alltid fört med sig goda ting.

Bland annat har hon tidigare berättat om hur hon fått stark kritik då hon har berättat så öppet om sin makes kamp.

Enligt Daily Mail som uppmärksammade detta först, har även Emma blivit kallad för ”drama queen” för att hon delar med sig av sitt liv med Bruce.

Dessutom uppmärksammade sajten hur många skrivit till henne att hon ”klarar sig fint med hans pengar”.

I ett inlägg på sin Instagram story delade hon med sig av skärmdumpar på några av kommentarerna och skrev:

”När man inte får prata om sorg, att ta hand om sig själv eller att vara en människa i världen på Nationella sorgedagen”.

LÄS MER: Så har Bruce Willis liv förändrats sedan sjukdomsbeskedet

Bruce Willis drabbad av demens

Och på senaste tiden har familjen drabbats av flera tunga bakslag.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Foto: Shutterstock

I februari tidigare i år gav familjen en uppdatering kring Bruce Willis hälsa, och gav ett tråkigt besked.

Drygt ett år efter beskedet att stjärnan tvingas dra sig tillbaka, meddelade Emma att Bruces tillstånd förvärrats.

”Vår familj vill börja med att uttrycka vår djupaste tacksamhet för den otroliga mängd kärlek, stöd och fina historier vi har tagit emot sedan vi delade med oss av Bruces ursprungliga diagnos”, skrev familjen i ett gemensamt uttalande på Instagram.

”Sedan vi offentliggjorde Bruces afasidiagnos på våren 2022 har tillståndet förvärrats och nu har vi en mer specifik diagnos: frontallobsdemens. Dessvärre är utmaningarna med kommunikationen bara ett symptom av sjukdomen som Bruce drabbats av. Även om det är smärtsamt, är det en lättnad att äntligen ha en tydlig diagnos”.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frontallobsdemens är den vanligaste formen av demens för personer under 60, en ”grym sjukdom” som kan ”slå vem som helst” och som kan ta år att diagnostisera.

”Idag finns det inga behandlingar för sjukdomen, en verklighet som vi hoppas kan förändras under de kommande åren. När Bruces tillstånd utvecklas, hoppas vi att all mediauppmärksamhet kan fokusera på att skina ljus på denna sjukdom som kräver mycket mer medvetenhet och forskning.”

Vill sprida kunskapen om sjukdomen

I uttalandet förklarade familjen vidare anledningen till att de är så öppna om hans tillstånd är för att sprida medvetenhet om sjukdomen.

”Bruce trodde alltid på att använda sin röst i världen för att hjälpa andra och för att öka medvetenheten om viktiga frågor både offentligt och privat. Vi vet i våra hjärtan att – om han kunde idag – skulle han vilja svara genom att skapa global uppmärksamhet och en koppling till dem som också hanterar denna försvagande sjukdom och hur den påverkar så många individer och deras familjer.”

”Bruce har alltid funnit glädje i livet – och hjälpt alla han känner att göra samma sak. Det har betytt ofantligt mycket att se den omsorgskänslan riktas tillbaka till honom och till oss alla”, avslutar frun Emma Heming Willis.

”Din fortsatta medkänsla, förståelse och respekt kommer att göra det möjligt för oss att hjälpa Bruce att leva ett så fullt liv som möjligt.”

Bruce Willis och hans familj överöstes återigen av kärlek från fans och kollegor över hela världen som visade sitt stöd till skådespelaren.

LÄS MER: Bruce Willis hjärtskärande kamp för sitt liv – vännen Liam Neeson lamslagen efter beslutet för stjärnan

Bruce Willis fru sätter ner foten efter agerandet

Men nu är det återigen dags för hustrun Emma att sätta ner foten.

Efter att ha delat med sig av makens förvärrade hälsotillstånd har Bruce och hans familj inte fått det utrymme de önskat.

Trots att familjen vädjat om utrymme berättar hustrun Emma i ett känslosamt klipp på sin Instagram om hur fotografer vägrar lämna hennes make ifred.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Foto: Shutterstock

Det hela har gått så långt att hon ser inget annat alternativ än att sätta ner foten.

”Om du är en person som tar hand om någon med demens, vet du hur svårt och stressigt det kan vara att få ut någon i världen och att navigera dem säkert, till och med bara för att dricka en kopp kaffe”, säger hon i videon och berömmer samtidigt Bruces vänner som gjort ett ”fantastiskt jobb” med att skydda honom.

”Det är klart att det fortfarande behövs mer kunskap kring detta. Så detta riktar sig direkt till fotograferna och ”videofolket” som försöker få ut något exklusivt ur min man. Håll avstånd”.

”Jag vet att det här är ditt jobb, men håll avstånd”, tillade hon.

”Snälla, skrik inte på min man och fråga hur han mår eller något ”Woo-hooing” och ”yippee-ki-yay’s” – bara gör det inte. Ge honom utrymme. Låt vår familj eller vem som helst som är med honom den dagen få ta honom från punkt A till punkt B på ett säkert sätt”.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Vi tänker på dig Bruce och hela din familj. Vi är alltid på er sida.

Exit mobile version