Olle Jönssons tuffa besked – dottern drabbad av hälsotillståndet: ”Fått samma skit”

Diabetes och hjärtattack är bara några av de sjukdomsfall som drabbat dansbandskungen Olle Jönsson de senaste åren.

Nu berättar han om tuffa sjukdomen som även hans dotter ärvt.

Olle Jönsson, 67, är dansbandsikon och sångare i Lasse Stefanz.

Som 15-åring drömde Olle Jönsson om att spela in en platta. Idag, 52 år senare kan han stoltsera med att han och bandet har haft hela 37 låtar på Svensktoppen genom tiderna – och gett ut ett 40-tal album, och dessutom 20 samlingsskivor.

Han har också sålt guldplatta, varit med i ”Allsång på Skansen”, ”Melodifestivalen” och har under hösten varit en av deltagarna i årets ”Så mycket bättre”.

Men det var inte helt riskfritt för Olle att delta i inspelningarna. Under de senaste åren har han nämligen kämpat med hälsan, bland annat har han haft det tufft med sin diabetes.

Han har dessutom Karpaltunnelsyndrom, en sjukdom som gjorde att han tappade käseln i fingrarna och som gjorde att han inte längre kunde spela trummor.

Det hela ledde till en vändning i karriären och han fick lägga trumpinnarna på hyllan och ställa sig vid mikrofonen i stället.

Olle Jönsson drabbades av hjärtattack

I samma veva som han opererades för syndromet drabbades han av en hjärtinfarkt.

– Jag fick en hjärtinfarkt under tiden som jag läkte såren efter operationen. Det är bara att resa sig igen. Man kan inte sätta sig och tycka synd om sig själv, har han tidigare berättat för Hänt.

När han väl hade återhämtat sig och landat i rollen som  Lasse Stefanz nya sångare, så kom nästa bakslag.

Olle började skaka mycket i hela kroppen. En läkare misstänkte först att det rörde sig om Parkinssons sjukdom, men efter en noga utredning stod det klart att han led av ett helt annat tillstånd, den ärftliga nervsjukdomen familjär tremor.

Även om Olle var lättad över att det inte var så allvarligt som Parkinsson, var det däremot en jobbig period som följde.

– Folk trodde att jag var alkoholiserad. Och jag har inte druckit starkt på 20 år så det är ju så långt ifrån det. Men det var jobbigt att behöva försvara att det är en sjukdom. Men nu bryr jag mig inte om det längre, folk får tro vad de vill, har Olle berättat för Hänt.

Han har även kommenterat sjukdomen i programmet.

– Man får resa sig, det kan ju inte ta slut här, säger Jönsson i ”Så mycket bättre”.

Olles dotter drabbad av sjukdom

Olle Jönsson har varit tillsammans med hustrun Gunilla, 62, i 42 år. Paret gifte sig för 12 år och har två barn tillsammans.

Olle Jönsson
Foto: Tv4, TT

Tyvärr är sjukdomen ärftlig, och för Hänt berättar han nu om att även hans dotter är drabbad av skakningarna.

– Det är ju ärftligt, så min dotter har ju fått samma skit. Men det gör inte ont och vi kan inte dö av det. Så vi får gilla läget, säger Olle.

Olle Jönssons framtidsbesked

Den första december fyllde Olle Jönsson 67 år och snart beger han sig ut på turné med bandet.

På frågan om han Olle har planer på att gå i pension, svarar han:

– Vi tar ett år i taget och man vet aldrig. Det känns jävligt roligt nu, att efter 55 år fortfarande vara på toppen. Det är fantastiskt, stort och unikt i nöjesbranschen, säger han till Nöjeslivet.

LÄS MER: STORT GRATTIS: Olle Jönsson fyller 67 år – bekräftar framtidsbeskedet med Lasse Stefanz