Foto: SVT/Pontus Lundahl/TT

Patrick Ekwall har flyttat från huset

Patrick Ekwall bryter upp.
Nu berättar han om det stora, omvälvande livsbeslutet.
– Nya tag, skriver han på Instagram.


Lyssna på Rickard Olssons podd ”Hjälp, jag fyller 50” med Kattis Ahlström nedan.

Tv-profilen Patrick Ekwall, 59, fick sitt stora genombrott i rutan när TV4 lanserade sportnyheter på ett lite mer lekfullt sätt under 1990-talet. Sportjournalist Ekwall presenterade då senaste nytt på bästa sändningstid – och med tiden blev han en av kanalens stora sportprofiler. Han fick bevaka framför allt stora fotbollshändelser och -mästerskap för kanalens räkning.

Men år 2016 fick Ekwall lämna TV4. Hans avtal förlängdes inte av kanalen han varit trogen i över två decennier, och han har sen dess bland annat synts i Kanal 5. Dessutom har tittarna gjort sig vana vid att få se Ekwall tävla som panelmedlem i SVT:s populära frågesport ”Muren” där Kattis Ahlström är programledare.

I februari 2021 drabbades Ekwall av bottenlös sorg. Då förlorade han sin älskade livskamrat Hannah. Hustrun gick bort i cancer, bara 39 år. Kvar blev Patrick och parets gemensamma dotter Tindra. Patrick har också dottern Wilma från en tidigare relation, och för henne var Hannah bonusmamma.

I TV4-dokumentären ”Livet efter dig – Patrick Ekwall om ett år utan Hannah”, som sändes senare samma år, berättade han om sorgearbetet efter hustruns bortgång.

Patrick berättade då om det ofattbara, men också om hur han och familjen försöker att gå vidare i dag. Där spelar Hannahs livsglädje en avgörande roll, menade han.

– Vi måste göra som Hannah gjorde, vi måste leva, säger Ekwall i dokumentären.

Även i tv-programmet ”Renées brygga” har Ekwall berättat om tankarna efter Hannahs död, och om dottern Tindra.

– Svårast i det här fallet, i den situation som vi lever i, är att jag inte riktigt vet hur min dotter Tindra mår efter att hennes mamma har gått bort. För att det går inte alltid att tyda. Och det tycker jag är en fruktansvärd känsla som förälder. Sen blir det, tycker jag, lite bättre för varje månad som går, berättade Patrick i programmet.

År efter Hannahs frånfälle kunde Patrick dela med sig av en positiv nyhet i livet. Han hade då träffats av Amors pilar, och förälskat sig i tvåbarnsmamman Camilla Coene, 39.

I en intervju med Expressen berättade Ekwall nyligen att han och Tindra snart skulle flytta från huset till en lägenhet. Han förklarade också att han och kärleken inte planerar att flytta ihop ännu, men att de talat om saken och att det är ”fem, sex år bort”.

– Vi har barn som är i samma ålder. De är dessutom tjejer allihopa. De blir tio, elva och tolv i år. Det är en bra mix. De är tajta och jättepolare och så där. Hon bor med sina barn på Lidingö, det är långt härifrån. Jag och Tindra är rotade här, ingen av oss vill dra upp våra barn, det är barnen som är det viktigaste. Då får vi vara särbos eller någonting sånt, sade Ekwall då.

Nu har han och dottern brutit upp från huset. På Instagram berättar tv-profilen om flytten.

–Tack och hej, huset. Du har varit som en nära vän i snart 15 år och ibland kommer vi nog att sakna dig. Men på slutet växte vi ifrån varandra en aning och nu känns det helt fantastiskt med ett nytt äventyr, skriver Ekwall och fortsätter:

– Bara ett par minuter bort, till alla som undrat. Nya tag, nytt tak över huvudet. Adios, amigo.

LÄS MER:

 

Läs mer om...