Per Anderssons nya kärleksbesked – efter separationen från sambon Malin: ”Nu har jag…”

För ungefär nio månader sedan bekräftade komikern Per Andersson, 46, uppbrottet från den dåvarande sambon Malin Carlsson. De hade varit tillsammans i 25 år och fått två söner ihop.

Nu ger Grotesco-skådespelaren en uppdatering hur det går för honom med kärlekslivet i dag.

Redan när Per Andersson var 21 träffade han sin stora kärlek Malin Carlsson. Paret höll sedan ihop i 25 år. De blev under den tiden även föräldrar till Tage och Ture.

Men när komikern, känd från bland annat humorserien Grotesco, julkalendern Panik i tomteverkstaden, Parlamentet och många, många andra program, i december i fjol medverkade i Carina Bergfeldts talkshow på SVT hade han ett trist besked med sig.

Han bekräftade då att han och sambon skulle separera.

– Det är länge, man blir ju tajta som satan. Men samtidigt kommer man till ett läge då det är dags att göra det och man har gått igenom mycket, då måste man våga ta det steget också. Det är något man gör tillsammans, vi är fortfarande jättebra vänner, sade han i programmet.

Läs mer: Per Anderssons uppgörelse med ex-sambon – beslutet efter 25 år ihop: ”Vi kommer…”

Per Andersson: ”Tack för livsfina minnen”

Han skrev också på Instagram:

Goa Malin! Vi behövde göra en förändring. Och vi vågade! Vi är de bästa av vänner, nästan grannar och ett kanonteam. Vi kommer fortsätta stötta varann och värna våra fantastiska barn! Och snart ska vi fira nyår ihop. Tack för livsfina minnen och fantastiska år”.

Nu har drygt nio månader passerat. När Per Andersson intervjuas av Aftonbladet ombeds han att sätta pluspoäng på olika delar av sitt privatliv; hälsan, ekonomin, karriären, framtidsplaner och kärlekslivet.

STOCKHOLM 20211029 Per Andersson, sådespelare och komiker. Foto: Henrik Montgomery / TT
STOCKHOLM 20211029 Per Andersson, sådespelare och komiker. Foto: Henrik Montgomery / TT

Bland annat säger han att han är nöjd med hur finanserna ser ut för stunden, att han är optimistisk inför framtiden och att han älskar sitt jobb. Däremot är hälsan inte på topp eftersom han inte kommit i gång med träningen – och för att han bara haft tre helt lediga dagar sedan mars.

Läs mer: Per Anderssons uppgörelse med exet – tidigare sambon Malin tillät honom en sak efter uppbrottet: ”Överens om…”

Per Andersson om kärlekslivet

Sedan var det dags att besvara frågan om hur många plus (av fem möjliga) han sätter på sitt kärleksliv.

– Kärleken till barnen och sådär, den är fem alltid fem, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

– Nu har jag ingen partner… Så då är det noll-läge.

Han får då frågan om han dejtar och hur det går att hitta någon ny förälskelse i livet.

– Oj, så långt har jag inte kommit. Jag har jobbat och packat upp och haft fokus på det. Vad blir det för poäng då, en trea?

Goaste Per Andersson! Tack för alla gapskratt och för alla knasiga upptåg du jämt bjuder på. Stort lycka till i framtiden – och att du till slut, när du är redo, hittar någon att dela din vardag med.