Pernilla Wahlgrens tuffa sjukdomsbesked – tvingades till operation: ”Inte läkt”

Pernilla Wahlgren

Foto: Stina Stjernkvist/TT & Discovery

Pernilla Wahlgren har hittat kärleken – men hälsan begränsar henne.

I senaste avsnittet av podden, Wahlgren & Wistam, berättar hon om sjukdomen och den nya operationen.

– Jag är faktiskt nyopererad, avslöjar hon i podden enligt Hänt.

Kärlekslyckan har varit påtaglig för Pernilla Wahlgren, 53, den senaste tiden. Hennes nya kärlek Christian Bauer, 55, var med när hon – och familjen – firade midsommar i helgen och tv-profilen har tidigare berättat om hur lycklig hon är för tillfället.

Men i senaste avsnittet av podcasten, Wahlgren & Wistamavslöjar Pernilla att allt inte är en dans på rosor. 

Hon berättar att hon nu åter lider av kristallsjukan – en sjukdom som orsakar yrsel. Vilket även Hänt skrivit om.

– Jag vaknade imorse och kände att den där jävla kristallsjukan var tillbaka, hela rummet snurrar. Det är som att jag faller i mörkret och då känner jag ”shit shit shit”, säger hon i podden enligt Hänt.

Foto: Discovery

Tuffa beskeden

Enligt 1177 kommer är de vanligaste symptomen yrsel vid vridningar av huvudet, något som ofta kan inträffa på morgonen när man vaknar. Orsaken till sjukdomen är att små kalkkristaller i innerörat lossnat.

Som tur är det ingen allvarlig sjukdom på det sättet. Den smittar inte, ibland kan det behövas behandling men oftast går det över av sig själv efter några dagar.

Men i senaste avsnittet av Wahlgren & Wistam talar även 53-åringen ut om en tidigare ganska okänd operation som gjort att hon fått ställa om helt.

– Jag tog det faktiskt väldigt lugnt den här midsommarn för jag är faktiskt nyopererad. Jag har faktiskt opererat mig för något så konstigt som bråck.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Har opererats igen

Efter en operation hon gjort för flera år sedan fick hon nämligen bråck i ett gammalt gallstensärr. Sedan dess har åkomman hängt med men nu har alltså Pernilla tvingats till ytterligare en operation för att få bukt med problemet.

– Då gjorde de ett snitt i magen och det har inte läkt ihop ordentligt, berättar hon i avsnittet.

Tv-profilen berättar att det var ett taktiskt val att göra operationen nu i sommar och att hon nu kommer att vila en tid framöver. Hon förklarar att hon ser följande månad som en ”vit månad” som kommer att präglas av återhämtning och rehabelitering.

– Man måste ta det väldigt lugnt efter operationen och jag känner att min höst kommer dra igång sen med tv-program och shower. Framförallt med dans och repetioner så jag kände att jag behövde ta bort den nu, annars kommer bråcket bli större och om jag opererar mig senare måste jag ta det lugnt i höst istället, säger hon.

Vi hoppas att Pernilla återhämtar sig och att hon snart är tillbaka med full kraft!

Exit mobile version