Peter Dalles bekännelse om första mötet med Lena Endre: ”Nakna och insprayade med raklödder”

Under söndagen är det dags för Lena Endre att hyllas i Renée Nybergs succéprogram ”Vilket liv!”. På plats i studion finns då Lorry-kollegorna Johan Ulveson och Peter Dalle, som passar på att dela med sig av sina första minnen av stjärnan.

Lena Endre är en av våra mest uppskattade, hyllade och älskade skådespelerskor och genom åren har hon minst sagt hunnit med mycket.

Hon har synts till i mängder av stora filmklassiker, serier och teateruppsättningar, och har briljerat både framför kameran och på scenen .

Lena Endre har skördat stora framgångar med sin skådespelartalang, och meritlistan kan göras lång. Och en succé som svenska folket nog aldrig kommer glömma är såklart ”Lorry.”

Läs mer: Lorry-gängets återförening – så har vänskaperna förändrats genom åren

”De är så tajta”

Peter DalleUlla SkoogJohan UlvesonLena EndreClaes Månsson och Suzanne Reuter blev riktiga storfavoriter med komediserien på 80-talet, och idag anses de vara riktiga ikoner inom den svenska humorhistorien.

STOCKHOLM 20221212 Regissören Martin Persson och skådespelarna Johan Ulveson, Ulla Skoog, Suzanne Reuter och Claes Månsson på pressdag för Lorrygängets juldrama Äntligen! som kommer att sändas i SVT, under julhelgen. Foto: Tim Aro / TT
STOCKHOLM 20221212 Regissören Martin Persson och skådespelarna Johan Ulveson, Ulla Skoog, Suzanne Reuter och Claes Månsson på pressdag för Lorrygängets juldrama Äntligen! som sänts i SVT. Foto: Tim Aro / TT

Och att gänget är tajta än idag råder det inga som helst tvivel om.

När de återförenades för Nobelkomedin ”Äntligen!” i vintras beskrev producenten Pernilla Gamryd hur det var att jobba med dem.

– Det var en dröm, så kul och en ära verkligen att få jobba med hela gänget, sade Gamryd till Nöjeslivet då.

– De är så otroligt professionella och så otroligt begåvade. Det har varit en fröjd.

Känns det som att de är ett sammansvetsat kompisgäng från förr?

– Ja, absolut. Så fort de kommer in i rummet är det svårt att få en syl i vädret så att säga. De är så tajta.

Lena Endre hyllas i ”Vilket liv!”

Under söndagen är det återigen dags för Renée Nybergs hyllningsprogram ”Vilket liv!” i TV4. Och den här gången är det ingen mindre än Lena Endre som är huvudperson.

Självklart var några kompisar från Lorry-gänget på plats i i studion, och Peter Dalle tog då tillfället i akt att berätta om sitt första intryck av Lena Endre.

Lena Endre, Peter Dalle, vilket liv, Lorry
Foto: TV4

De gick nämligen samtidigt på scenskolan, där Peter gick året över henne. Men han minns väldigt tydligt vad det var som gjorde att han lade lite extra märke till Lena.

– Det första som jag såg som jag reagerade på var, ettorna gjorde alltid ett spex, och då tror jag att du [Lena] och Gunilla Rör gjorde ett nummer där ni var nakna och insprayade med raklödder. Och så var det en cellist, som satt och spelade. Så kom ni in och så dansade ni tills det här löddret började falla bort.

Läs mer: Lena Endre vägrar skönhetsingrepp – sätter ner foten mot utseendekraven: ”Något fint i att åldras värdigt”

”Så knasigt och kul”

Hela spexet var något som Peter Dalle tyckte var härligt, och han minns hur han direkt visste att han ville arbeta med Lena och Gunilla i framtiden.

– Då tänkte jag ”hennes ska jag vara med.” Det var ett så knasigt och kul nummer tycker jag. Så jag tänkte att ”de där två tjejerna ska man jobba med på nåt sätt,” säger han i programmet.

Han får även frågan av Renée Nyberg gällande att han vid något tillfälle ska ha kallat Lena Endre för ”slime.”

– Slime kunde liksom forma sig till vad som helst. Det tycker jag är ett signum för Lena, som kan kliva in i de mest underliga kostymer och sammanhang och det blir alltid som att det vore självklart, säger han då och beskriver att det är en komplimang.

Peter Dalle, Johan Ulveson, Lena Endre, Renée Nyberg, vilket liv, Lorry
Foto: TV4

Även Johan Ulveson minns hur roligt han tyckte det var när han fick reda på att han skulle få arbeta med Lena Endre första gången.

– Jag hade ju sett varuhuset. Så jag var väl väldigt nöjd med att Lena Endre skulle komma och att vi skulle få jobba med henne. Det var jag väldigt glad över faktiskt, rent av förväntansfull, säger Johan i ”Vilket liv!”.

Ni är bara för härliga!