Petter Stordalens besked om Gunhild Stordalen: Vi ska kämpa!

FOTO: Instagram

Filantropen Gunhild Stordalen drabbades 2014 av den ovanliga sjukdomen systematisk skleros. Hon och maken Petter Stordalen har genom åren varit öppna med deras kamp och låtit deras följare i sociala medier ta del av parets tuffa vardag.

I onsdagens premiäravsnitt av TV4:s ”Renées brygga” var Petter Stordalen en av gästerna. När han och programledaren Renée Nyberg får en stund för sig själva får Stordalen frågan om hur hustrun mår.

– Jag har inte sett henne så här bra sen hon fick diagnosen. Jag har inte sett henne så bra på flera år. Vi vet ingenting om framtiden, det är bara att leva i nuet och njuta, säger han i programmet, som spelades in i somras.

Petter Stordalen om Gunhild: Vi ska kämpa oavsett

Renée Nyberg frågar hur Gunhilds sjukdom påverkat Petter Stordalen. Han säger att han i dag uppskattar saker i sin vardag på ett annat sätt.

– Jag älskar mina barn. Men de blev viktigare för mig på ett annat sätt. De kom närmare, säger han och konstaterar att man i vissa fall lär sig mer i motgång, än i medgång.

– Tillät du dig själv att sörja?, frågar Renée Nyberg?

– Jag var fast bestämd på att sorgen tar vi inte förrän det är över. Till dess ska vi kämpa oavsett vad vi måste göra, oavsett hur lång tid det tar.

Gunhild Stordalen visar svåra kampen

Gunhild Stordalen släppte i höstas boken ”Den stora bilden” där hon berättar om sjukdomen. Boken bjuder också upp flera avslöjanden som inte var kända sedan tidigare.

Hon har också valt att dela med sig av filmklipp i sociala medier där hon ger en inblick i hennes tuffa vardag.

I ett känslosamt klipp som hon lagt ut på Facebook kan man se henne ligga i en sjukhussäng. Hon gråter och tröstas av en läkare som ger henne en kram.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/6E5OGzY1rirSd-U3rox8cgX93HukgtWAUU-QJuBf7yGIIDJWgOszuRKTpL73XOax?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Gunhild är verkligen en kämpe och sann förebild! Skicka dina styrkekramar genom att kommentera på Facebook.

Exit mobile version