Planen för Babben Larssons ersättare – SVT bekräftar julvärdens reserv

Babben Larsson

Fjärde advent rusade förbi och nu är julen alldeles snart här.

Men dessvärre är det också sjukdomstider och många runtom i landet håller både tummar och tår för att hinna bli friska inför julafton.

Nu bekräftar SVT sin reservplan för julvärden.

Den efterlängtade julen är på intåg och tomten förbereder för tillfället klappar i rasande fart.

Många ser fram emot att få träffa släkt och vänner inför årets firande och en del har redan börjat inhandla maten till julbordet.

Artikeln forsätter efter bilden

Foto: Shutterstock

En av de mest självklara traditionerna för de flesta runt jul är att slå på SVT och se den utvalde julvärden tända det klassiska ljuset.

Tidigare år har uppdraget tilldelats några av våra mest folkkära artister såsom Sarah Dawn Finer, Sanna Nielsen, Marianne Mörck och Tareq Taylor.

Babben Larsson årets julvärd

Även i år är det en mycket uppskattad och älskad profil som kommer hålla oss sällskap i tv-rutan på julafton: Babben Larsson.

– Det var verkligen inget svårt val. Babben är trygg, smart och dessutom väldigt rolig. En favorit för tv-tittare i alla åldrar. Kan man önska sig ett bättre sällskap på julafton?, förklarade Eva Beckman, programdirektör på SVT, i ett pressmeddelande när valet bekräftades.

Artikeln forsätter efter bilden

Foto: Jessica Gow / TT

Uppdraget är något som Babben själv ser mycket fram emot.

– Jag har firat i olika konstellationer genom åren och att det blir just tv-tittarna denna julafton känns otroligt kul. Jag ser fram emot att hålla dem sällskap genom dagen och kvällen, har stjärnan sagt om uppdraget.

SVT:s ersättare

Men i dessa tider är det mesta osäkert.

Med flera olika virus i omlopp och kraftigt ökad smittspridning av både Covid-19, RS-virus och influensa ser julen osäker ut för många.

Artikeln fortsätter efter bilden

Babben Larsson. Foto: SVT

Om Babben Larsson skulle bli sjuk inför jul och inte kunna leda tittarna genom sändningen bekräftar nu SVT att de har en ersättare redo.

Det finns en reserv om julvärden blir sjuk. Vem det är är inget vi kommunicerar,” skriver projektledare Hordokht Moravejzadeh i ett meddelande till Nöjeslivet.

Tittarnas reaktioner

Förhoppningen är ju dock såklart att Babben ska lyckas hålla sig frisk.

Många ser nämligen fram emot att få se Babben agera julvärd. I Nöjeslivets kommentarsfält på Facebook tyckte tittarna att det var helt rätt val.

”Ser fram emot julen på tv!! Babben Larsson är ett fantastiskt val”

”Vad trevligt med Babben som julvärd!!!”

”Fina Babben skall bli så härligt att ha dig i TV rutan och lyssna på din goa dialekt när du med omtanke presenterar programmen.”

”Goa fina Babben, bra val till årets julvärd ”

Dessa glada reaktioner är något som även SVT uppfattat: ”Reaktionerna har varit positiva!,” skriver Hordokht Moravejzadeh till Nöjeslivet.

Vi önskar dig stort lycka till, Babben!

Exit mobile version