Renée Nybergs kända exman Jan Zachrisson är mångmiljonär – 21 år efter uppbrottet

Innan Renée Nyberg träffade och gifte sig med programledarkollegan David Hellenius var hon i ett annat äktenskap.

Mellan 1995 och 2003 var hon gift med mediamannen Jan Zachrisson – de fick dessutom två barn ihop.

I dag lever han ett helt annat liv.

Hon är en av Sveriges mest folkkära programledare och tv-personligheter. Renée Nyberg, 58, inledde sin karriär 1992 då hon erbjöds leverera nyheter på TV4 – någonting hon givetvis nappade på.

Hon fick sedan ta över Adam Alsing och Agneta Sjödins dejtingprogram ”Tur i kärlek”.

Läs mer: Så många miljoner tjänar programledaren Renée Nyberg varje år

Efter att sedan ha tagit klivet till rivaliserande kanalen TV3 och varit där i drygt 18 år kom hon 2014 tillbaka till TV4. Där syns hon nu i bland annat ”Bytt i bytt” och i det egna programmet ”Renées brygga”.

Gifte sig med Hellenius för 15 år sedan

Renée är, om man ser förbi hennes utomordentliga tv-karriär, även känd för sitt kärleksförhållande med programledarkollegan David Hellenius, 50.

Paret träffades redan 2003, bakom kulisserna på inspelningen av TV3-programmet ”Slussen”. Däremot uppstod det inte någon kärlek vid första ögonkastet. Hon tyckte visserligen att han var en kul typ, men hon hade inga tankar på att bli tillsammans med honom.

Renée Nyberg gammal bild
Renée Nyberg, 2000. Foto: Janerik Henriksson/TT

En av anledningen var att hon nyligen ansökt om skilsmässa från sin dåvarande make Jan Zachrisson, 63. Eftersom de hade barnen Emma, 29, och Tom, 24, som då var små krävdes det ett halvårs betänketid för att skilsmässan skulle gå igenom.

Renée och Jan var gifta mellan 1995 och 2003.

Han är en man som verkligen tagit mediabranschen med storm under årens lopp. Han växte upp i Sundsvall och spelade i olika band innan han flyttade till Stockholm och arbetade en tid som musikproducent.

Jan Zachrisson gammal bild
Jan Zachrisson, 2004. Foto: Leif R Jansson/TT

Så blev ex-mannen Jan Zachrisson känd

Därefter blev han nöjeschef på TV4 och var med och tog fram storsuccéer som ”Bingolotto” och ”Fångarna på fortet”.

Han har även gjort sig känd som storägare och kreativ chef på Zodiak Media, som äger produktionsbolagen Jarowskij och Mastiff bland annat.

Jan Zachrisson ny
Foto: LinkedIn

Dessutom har han varit med och tagit fram podcastbolaget Perfect Day Media med kändissystrarna Hannah Widell och Amanda Schulman samt produktionsmusiksföretaget Epidemic Sound.

Det går med andra ord väldigt bra för Jan Zachrisson, som även är ordförande i ett aktiebolag som har tillgångar på mer än 86 miljoner kronor enligt Nyheter24.

Att han har det gott ställt råder det inga tvivel om. Zachrisson är i dag omgift och bor i en exklusiv villa i Bromma, strax utanför Stockholm. Hans hus värderas till 42,4 miljoner kronor.

”Skilde ju er när jag var tre år”

Det har inte pratats så mycket om uppbrottet mellan Renée och Jan i medierna tidigare. Men hon nämnde den lite kort i en intervju med Hemmets journal 2008. Hon pratade då om nära vännen och livscoachen Mia Törnblom.

– Hon är oerhört rakt på sak vilket beror på att hon har levt i en hård verklighet. Hon är nog så långt ifrån min naivitet man kan komma! Det blev som någon form av terapi och det var nyttigt för mig. Jag genomgick dessutom en skilsmässa under den här perioden, sa hon.

Emma och Tom Zachrisson
Renée och Jans två barn: Emma och Tom Zachrisson. Foto: Instagram

Även sonen Tom, som liksom sina föräldrar arbetar med tv-produktion och till vardags sitter med bakom kamerorna på inspelningen av ”Renées brygga”, pratade om föräldrarnas skilsmässa då han var med framför kamerorna i ett avsnitt förra säsongen.

– Ni skilde ju er när jag var tre år. Man är liksom van vid det. Men då blir det också så att man måste vara med den där veckan, sa han då.

Det är klart att det aldrig är roligt att gå igenom en skilsmässa, men det ser ut som att ni båda blev lyckligare av det. Och det har ju gått oerhört bra för er båda sedan dess också.

All lycka till i framtiden, både till Renée och Jan och era respektive familjer.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev