Renée Nybergs uppgörelse med David Hellenius – parets beslut för kärlekens skull efter alla år

I 15 års tid har Renée Nyberg och David Hellenius varit gifta.
TV4:s powerpar har plockat hem priser efter priser.
Samtidigt framkommer nu hur deras uppgörelse ser ut bakom kulisserna, skriver Hänt.

Renée Nybergs och David Hellenius kärlekssaga inleddes på jobbet. En gång i tiden möttes de då blivande programledarstjärnorna i tv-fabrikens katakomber.

När Renée – just nu aktuell med nya säsongen av ”Renées brygga” i TV4 – gästade Carina Bergfeldts intervjuprogram i SVT i fjol berättade hon vad som fick henne på fall.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

– Grejen är, han är ju åtta år yngre än mig och jag såg honom, han intervjuade någon chef på något ZTV-event på MTG där jag också jobbade. ”Vilken jävla kul typ”, tänkte jag och hade aldrig sett honom förut, och frågade om han ville vara min sidekick i ett nytt tv-program jag skulle göra, säger Renée Nyberg i SVT-programmet.

Hon fortsätter:

– ”Nej, det vill jag inte”, sa han, ”men jag kan tänka mig att vara din co-host”. Det var en kaxig jävel, jaja. Så blev det i alla fall. Vi började en redaktionellt arbete och sen skulle vi ta pressbilder.

Det var när pressfotografens kamera började smattra, som hon kände kärlekspirret.

– Då stod vi väldigt nära i en sån bild. Och då! Det var som att det bara gick en elektrisk.. Det gick inte att förklara. Det var så här att jag bara ”vad är det här?” Det är en magnet”, säger Nyberg.

Och resten är, som det brukar heta, historia.

David Hellenius om kärleken till Renée Nyberg

I dag har paret varit gifta sedan 2009 och har en son tillsammans. Nyberg har också två barn sedan ett tidigare förhållande.

De har båda utsetts till Sveriges bästa programledare flera gånger, och Hellenius har flera gånger berättat om stora kärleken till Renée och om hennes viktiga stöd genom livet.

– Ja, det finns nog nästan mer olikheter än likheter mellan oss. Hon är balanserad och jag är mer upp och ned i humöret. Hon är slarvig och jag är närmast pedantisk. Vi är varandras motsats när det gäller flera saker. Fast vi har samma värderingar i grunden och det är viktigast, har Hellenius – som senare i år är tillbaka med underhållningsshowen ”Masked Singer Sverige” – tidigare sagt till Hemmets journal.

Artikeln fortsätter under bilden.

David Hellenius
David Hellenius leder återigen Masked singer. Foto: TV4

Med alla framgångar i tv-rutan har också miljonerna rullat in för paret, som i dag omsätter miljontals kronor varje år, enligt Aftonbladet.

– Det har aldrig varit någon drivkraft att tjäna pengar. Sedan är det så att allt det vi gör värderas utifrån både hur det fungerar, jag har haft turen att mina produktioner och även under mina sju år som jag drev eget bolag har varit lyckosamma och fungerat bra. Och det i sin tur har så klart genererat avkastning, har Renée Nyberg sagt i en intervju med podcasten Tv-fabriken.

Samtidigt kommer det nu fram att Nyberg och Hellenius, som i år alltså firar 15-årig bröllopsdag, inte skrivit något äktenskapsförord, uppger Hänt. Detta innebär att paret i så fall skulle dela lika på sina tillgångar vid en eventuell skilsmässa.

STOCKHOLM 20230828 David Hellenius och Renée Nyberg anländer till Kristallengalan 2023 på Cirkus i Stockholm. Foto: Christine Olsson / TT
STOCKHOLM 20230828 David Hellenius och Renée Nyberg anländer till Kristallengalan 2023 på Cirkus i Stockholm. Foto: Christine Olsson / TT

Vi önskar er allt gott, David och Renée! Stort grattis till era i år 15 år som gifta, vi önskar er många lyckliga år tillsammans!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev