Renée Nybergs starka uppmaning – mitt i coronakrisen

Foto: TV4/TT

Här är Renée Nybergs viktiga budskap i coronakrisen.

Nu hyllas den omtyckta programledaren för sitt tilltag.

Renée Nyberg är tillsammans med David Hellenius något av tv-Sveriges svar på Goldie Hawn och Kurt Russell. Omtyckta av tittarna, prisade av branschen (båda har vunnit tv-priset Kristallen) och ett starkt och sammansvetsat par!

Just nu leder David ”Let’s dance” på fredagkvällarna på TV4 medan Renée syns i sitt eget program ”Renées brygga” och på förmiddagarna när kanalen visar repriserna av ”Bytt är bytt”.

De båda har genom åren också gjort sig kända bland annat för att ha deltagit i olika välgörenhetsengagemang. De har bland annat varit konferencierer för Project Playgrounds arbete i Sydafrika och Stockholm, och David har varit ambassadör för Unicef i snart ett decennium.

STOCKHOLM 2017-08-29 David Hellenius med frun Renée Nyberg under tisdagens presentation av TV4:s höstnyheter. Foto: Anders Wiklund / TT

Renée Nyberg tillhör inte den skara kändisar som är som mest flitiga på sociala medier, men då och då skriver hon om saker som berör henne. Eller som här när hon vill tipsa om tittarfavoriten ”Renées brygga”.

Renée Nybergs viktiga budskap till alla äldre i coronakrisen

Den här gången har Nyberg ett viktigt budskap som riktar in sig framför allt till den äldre tittarskaran så här i coronatider.

På Instagram tipsar hon nämligen om Äldrelinjen, som drivs av den ideella organisationen ”Mind”. Hon skriver:

”Hit kan man ringa om man känner sig orolig och nedstämd och kanske inte har någon att prata med. På Minds äldrelinje finns någon som lyssnar, stöttar eller bara håller lite sällskap om man känner sig ensam. Man får vara anonym och det är helt kostnadsfritt”, skriver Renée Nyberg på Instagram och i kommentarsfältet är det många tittare som skickar hyllningar till både Renée och stödlinjen.

Detta är en stödlinje som även 1177 Vårdguiden tipsar om på sin hemsida.

”Du som är 65 år och äldre och behöver medmänskligt stöd kan ringa till äldrelinjen, som har fått utökade öppettider på grund av utbrottet av covid-19. Äldrelinjen drivs av den ideella föreningen Mind och de som svarar är utbildade och erfarna volontärer, som fått särskild utbildning för uppdraget”, skriver Vårdguiden som även tipsar om många fler nummer att höra av sig till här.

Bland annat har Röda korset öppnat en stödtelefon dit de som känner oro inför covid-19 kan höra av sig till.

Ett mycket bra och godhjärtat tips från dig Renée till dina många följare på sociala medier, tack för det! Nu hjälps vi åt att dela hennes budskap vidare så att de äldre som känner sig ensamma i dessa tider får reda på detta!

Exit mobile version