Rickard Söderberg lämnar maken i en månad – i tårar efter nya beslutet

Foto: Instagram

Att vara ifrån sin partner då och då kan kännas rätt skönt för många. Men när Rickard Söderberg nu ska vara ifrån maken Anders i en månads tid, drar han sig för att lämna sin fridfulla tillvaro.

På Instagram berättar Rickard om den stora sorgen och den kommande saknaden.

Jag vet inte hur många gånger genom åren jag har stått med väskan i ena handen och näsduken i den andra på perrongen”, skriver Rickard på Instagram.

Rickard Söderberg är en av landets mest hyllade operasångare. Till en början var han menad att bli pianist. Men när han kom in på en prestigefull skola i Köpenhamn blev operan en nyfunnen passion.

Redan innan studierna var färdiga hade Rickard hunnit stå på stora scener runt om i Europa och karriären bara fortsatte gå spikrakt uppåt.

Genom sin medverkan i svenska underhållningsprogram har han även lyckats locka till sig en bredare publik.

Tidigare i år var han aktuell med en helt ny show, föreställningen ”Kärlekens historia” som hade hans egna kärleksliv som utgångspunkt.

Och snart väntar det även ett nytt spännande projekt för operasångaren.

Jag är så otroligt tacksam att få arbeta, och därtill med ett jobb som jag hoppas kan skänka människor lite glädje.”, skriver Rickard på Instagram.

Rickard Söderberg över att lämna maken hemma

Men lyckan över det nya jobbet hamnar i skuggan av den separationsångest som Rickard känner gentemot att lämna sin fridfulla tillvaro för att att vara borta i en månad.

Däremot är jag osäker på om jag egentligen är skapt för detta jobb, för jag tycker alltid det är lika svårt att åka hemifrån.

Rickard berättar att den känslan av sorg när han far iväg är något som tar hårt på honom och som han har upplevt många gånger i karriären.

Jag vet inte hur många gånger genom åren jag har stått med väskan i ena handen och näsduken i den andra på perrongen. Idag inkluderat.

Men det som Rickard mest känner sig ledsen över att lämna är maken Anders Söderberg.

Paret har varit gifta i 20 år och har precis tillbringat en händelserik sommar där de bland annat var i Stockholm under Prideveckan, de gick på bröllop ihop och har hemestrat, alltså haft semester på hemmaplan.

Det blir därför extra tungt för operasångaren att nu lämna maken och deras liv hemma för att åka iväg på jobb i en månad.

Och det är inte det att jag ska göra roliga saker – jag bara saknar allt där hemma. Anders. Kudden. Soffan. Stöket på gatan. Den krånglande hissen. Hemgjorda tacos. Kollot. Bokhyllan. Dofterna. Växterna. Ljuden. Allt.”, skriver Rickard och avslutar:

Men mest Anders.

I videon som Rickard delar syns han ta in allting innan det är dags för honom att bege sig.

– Om en timme ska jag åka iväg och vara borta i typ en månad. Så nu njuter vi av sista blommorna, sista koppen kaffe, på länge, säger en känslosam Rickard.

Vad tråkigt att ni ska vara ifrån varandra så länge.

Hoppas att tiden går fort och att ni snart kan vara återförenade igen, Rickard och Anders.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version