Rickard Söderbergs kollaps bakom kulisserna – berättar nu om stödet från maken och vägen tillbaka

Foto: Instagram

Rickard Söderberg kollapsade bakom kulisserna.
Då stod hela tiden maken Anders vid hans sida.
Nu berättar artisten om den tuffa kampen och vägen tillbaka till ett välmående.
– Min kropps totala krigstillstånd var en helt logisk följd och naturliga symtom var en följd på den livsstil jag valt, alldeles själv, säger Söderberg i Vinter i P1.

Artisten Rickard Söderberg kan äntligen lämna den tunga tiden bakom sig. Han har tidigare i egna boken ”Transformation” berättat om hur ett framträdande vid kronprinsessan Victorias födelsedagskonsert blev ett uppvaknande.

”Han ler och sjunger för full hals, samtidigt som både kropp och själ gör allt för att inte falla handlöst ner i ett bottenlöst hål av stress och ohälsa. Den kvällen visar sig bli startpunkten för den transformation hans publik sett honom gå igenom de senaste två åren”, skriver förlaget om boken där Rickard Söderberg med egna ord berättar om vad som hände efter att tv-kamerorna stängdes av – och vad han gjort för att hitta både hälsa och sinnesro sedan dess.

Detta var på Victoriadagen för två år sedan.

Läkarens besked till Rickard Söderberg

När Söderbergs vinterprat i radions P1 sändes i helgen berättade han om sitt sönderstressade liv – och stödet han hela tiden kände från maken Anders under den svåra perioden.

– Det var han som fick krama mig när ångestattackerna inför arbetsresor hade tagit sådana absurda proportioner att de blivit en del av själva resan. Jag packade och grät medan han klappade på mig och gjorde allt vad han kunde för att vara vid min sida trots att jag var oförmögen att ta emot kärleken, säger Rickard Söderberg i sitt vinterprat i radions P1, uppger Expressen.

Efter ett besök hos läkare fick Söderberg veta att han hade högt blodtryck, åder- och leverförfettning och en långt gången inflammation i ”hela systemet”.

– Däremot var jag inte drabbad av någon egentligt sjukdom. Min kropps totala krigstillstånd var en helt logisk följd och naturliga symtom var en följd på den livsstil jag valt, alldeles själv, säger Söderberg i Vinter i P1.

Rickard Söderberg: ”Jag vet att jag ser annorlunda ut”

I dag mår Söderberg mycket bättre. Han har förändrat sina matvanor och motionerar – men poängterar att det inte handlar om att jaga någon drömvikt.

– Och jodå. Jag vet att jag ser annorlunda ut nu än för något år sedan. Men trots att jag är halv på utsidan, känner jag mig helare på insidan än jag kan minnas att jag någonsin gjort. Och det beror inte på att jag har arbetat med att göra min utsida mindre, utan min insida större.

Exit mobile version