Foto: TT

Robert Gustafssons oslagbara födelsedag med familjen – firar med klassisk svensk husman

Mc-smek, mys i fårskinnstofflor och paketöppning med familjen.
Robert Gustafsson kan se fram emot en riktig kanondag.
På måndagen fyller den folkkäre skådespelaren 57 år – och dagen till ära väntar en riktig husmansklassiker på menyn!

Den folkkäre skådespelaren och komikern Robert Gustafsson fyller 57 år på måndagen. Han är känd som Sveriges store humorkung.

STOCKHOLM 20141016 Johan Rheborg och Robert Gustafsson är aktuella i serien ”Morran och Tobias”, som föst visas på SVT Flow, sedan i den vanliga tablån. Foto: Fredrik Sandberg / TT

2006 utsågs han till ”världens roligaste man” i SVT:s ”Folktoppen”. Elva år senare prisades han som ”Sveriges bästa komiker” i TV4:s ”Sveriges bästa”. Gemensam nämnare vid båda utmärkelserna? Det var svenska folket som fick lämna sina röster.

Ända sedan sent 1970-tal har han underhållit tittarna med såväl revyer som mängder av tv-klassiker. Vem minns inte humorserier som ”Morran och Tobias”, ”Rena rama Rolf” och förstås i Killinggängets alla magiska produktioner genom åren, ”Nilecity 105,6” för att bara ta ett av många exempel.

STOCKHOLM 20170509 Robert Gustafsson medverkar i föreställningen ”Flaggan i topp” på Krusenstiernska gården i Kalmar i sommar. Foto: Claudio Bresciani / TT

På måndagen hyllades Robban av Newsners läsare. Över 200 personer har under dagen hört av sig med personliga grattishälsningar via vår Facebook-sida.

”Stort grattis på födelsedagen Robert. Ha en trevlig dag”, skriver en av läsarna i en kommentar.

”Stort GRATTIS Robert. Önskar oxå en jättefin julhelg till dig”, skriver en annan läsare som också vill gratta Robban.

Firar födelsedagen med mc-smek och fårskinnstofflor

Nu passar komikern på att berätta hur han firar födelsedagen. Fyra dagar före julafton – den 20 december – är det nämligen Robert Gustafssons 57-årsdag, och Robban, som just nu är aktuell med publiksuccén ”Rainman” med Jonas Karlsson, har klart för sig hur den kommer se ut.

”Eftersom jag på söndagen innan spelar höstens å vinterns sista föreställning av Rainman på Oscarsteatern med tillhörande julkalas så blir det en rejäl sovmorgon på måndag”, skriver Robert Gustafsson, via sin agentur, till Nöjeslivet.

Han avslöjar att det väntar en riktig husmansklassiker på menyn under dagen.

”När jag vaknar kommer jag inse att vi inte spelar förrän den 5:e januari igen vilket kommer göra mig både ledsen å glad när jag inmundigar mitt löskokta födelsedagsägg. Sen smeker jag en av mina fina motorcyklar med putstrasan och drömmer om våren och sen blir det stekt fläsk med löksås och kall öl i immigt glas. Sen öppnar jag paketet från mina söner och sen börjar jag julhandla och avslutar dagen med en stor whisky och somnar i soffan med stora fårskinnstofflor på fötterna”, skriver Gustafsson till Nöjeslivet.

STOCKHOLM 20150914 Skådespelaren Robert Gustafsson vid en pressträff inför nya filmen ”En underbar jävla jul”. Foto: Vilhelm Stokstad / TT

Vi önskar dig en underbar födelsedag, Robban! Tack för alla härliga skratt genom åren.

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om Sveriges humorkung!