Foto: TT

Robert Wells beslut om sommarboendet med hustrun Maria

Robert Wells älskar somrarna i Falkenberg.
Pianokungens omtalade sommarboende fick en gång myndigheterna att undersöka saken närmare – efter en artikel i en veckotidning.
– Då började jag garva, säger pianokungen till Nöjeslivet.

Robert Wells återkommer i sommar med 35-årsjubileet av succéshowen ”Rhapsody in rock”. Den här gången blir det i form av en tre dagar lång festival mellan 12–14 juli på Dalhalla i Rättvik.

Den här gången gästas ”Rhapsody in rock” av Glenn Hughes (Deep Purple, Black Sabbath), dubbla Eurovision-vinnaren Johnny Logan från Irland, countrystjärnan Billy Dean, ”Queens” (artisterna Nina Söderquist, Anna Sahlene, Anna-Mia Bonde och Karin Funk som turnerat flitigt med sin Queen-show), Tommy ”ReinXeed” JohanssonGladys Del Pilar samt Roberts hustru Maria Wells. Samtliga medverkar på scen alla tre dagar.

Därför startade Robert Wells upp ”Rhapsody in rock”

Wells visste tidigt hur han ville bygga sin stora rockshow.

– Hela grejen med ”Rhapsody” byggdes på att jag var på konserthuset, Operan när jag var 12-13. Jag var extremt nördig och hade abonnemang. Kortklippt, fluga, blazer och var väldigt lillgammal. Professor look-alike. Jag älskade musiken, men inte förpackningen. Jag tyckte det var så onödigt allvarligt och nästan över folks huvuden, säger Robert Wells till Nöjeslivet och fortsätter:

– Jag ville skapa den musiken och formatet, men också att våga ge olika stilar. Jag är själv så. Hör jag samma grej i två timmar, då börjar jag titta på klockan. Jag vill ha en konsert där det händer saker. Där det ändras. Att det finns någonting mer än ”bara” en stil. Det är därför jag gör ”Rhapsody”.

Och resten är, som det brukar heta, historia.

Artikeln fortsätter under bilden.

Robert Wells på Dalhalla med "Rhapsody in Rock". Foto: Ulf Stjernbo - wereckipr
Robert Wells på Dalhalla med ”Rhapsody in Rock”. Foto: Ulf Stjernbo – wereckipr

Konsertturnékonceptet med Wells och gästartister tog sin början redan 1989, och 2003 slogs ett dåvarande publikrekord för show när 43 000 åskådare fanns på plats på Ullevi.

Enligt turnéns egna uppgifter har över 1,9 miljoner besökare sett showen som också satts upp i USA, Kina, England, Ryssland och Tyskland under alla år.

Robert Wells sommarplan med hustrun Maria

Vid sidan av ”Rhapsody”-festivalen i mitten av juli har Wells sommarplanerna klara för sig: han och hustrun Maria ser mycket fram emot att få komma ner till sin sommarpärla på västkusten.

– Det stora planen i sommar är ju verkligen att få flytta ner och utgå från Falkenberg. För Falkenberg är heligt, med alla vänner därnere. Vi grillar, och sen utgår man med jobben därifrån. Tar bilen upp till Dalhalla och sen tillbaka. Västkusten för mig, det är hela sommaren.

Till vardags bor paret Wells sedan många år tillbaka i Stockholmstrakten – men på sommaren är det alltså Falkenberg som gäller.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20221118 Pianisten Robert Wells med hustrun Maria anländer till galapremiären av "Länge leve Bonusfamiljen" på Filmstaden Rigoletto. Foto: Pontus Lundahl / TT
STOCKHOLM 20221118 Pianisten Robert Wells med hustrun Maria anländer till galapremiären av ”Länge leve Bonusfamiljen” på Filmstaden Rigoletto. Foto: Pontus Lundahl / TT

Förvirringen i Falkenberg – skattekontoret hade läst i veckotidningen

Där har paret sin sommarbostad sedan många år tillbaka. En gång i tiden försökte familjen Wells sig på en flytt – men det blev aldrig riktigt så. De levde i Falkenberg en tid på prov, men bestämde sig snabbt för att det var i Stockholm som de skulle bo permanent.

Samtidigt har Falkenbergs-sommarboendet också blivit en snackis bland lokalborna, berättar Wells. Han minns särskilt en rolig anekdot för tjugo år sedan.

– Det roliga var att när vi bodde där i Falkenberg på prov år 2003… Vi ville testa och se, säger Wells och berättar att de flyttade tillbaka hem till Stockholm igen efter några månader.

– Men då ringde de till mig från skattekontoret därnere och sa: ”Ja, det är dags att du börjar betala skatt, för du bor ju härnere?”. ”Nej, det gör jag inte”, sa jag. ”Vi testar”. ”Joho! För det har jag läst i Hänt i veckan”, säger Wells och skrattar.

– Då började jag garva, och sen fattade hon hur jävla dumt det lät.

Artikeln fortsätter under bilden.

GÖTEBORG 2014-08-18 Pressträff med Bingolottos dåvarande programledare Ingvar Oldsberg och och musikern Robert Wells, som bildade husbandet i programmet år 2014. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT
GÖTEBORG 2014-08-18 Pressträff med Bingolottos dåvarande programledare Ingvar Oldsberg och och musikern Robert Wells, som bildade husbandet i programmet år 2014. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Den världsvane pianisten, som 2008 fick skriva den officiella musiken till Peking-OS, ser mycket fram emot att få fira sommaren i Sverige.

– Jag fattar inte de som flyttar utomlands, framför allt inte sommartid. Finns det något bättre än svensk sommar? Jag vet inte. Även om det är en dålig sommar med mycket regn och åska, det spelar ingen roll. Det är ljuset, man är här … Vi har varit i Florida på vintrarna, men den värmen är inte samma grej som man har på sommaren här, säger Robert Wells.

Vi önskar er stort lycka till med kommande Rhapsody in rock, Robert!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev