STORT GRATTIS: Robert Wells fyller 62 år – därför älskar han att jobba ihop med sin fru Maria

Den rockande pianisten Robert Wells fyller 62 år i dag. Det vill vi uppmärksamma.

Nöjeslivet önskar honom en riktigt fin födelsedag med nära och kära.

Sedan 1980-talet har Robert Wells briljerat som underhållare, musiker och pianoman.

Sitt riktigt stora musikprojekt: ”Rhapsody in rock” drog han igång i slutet av årtiondet. En konsertturné med rocktema som han kört vidare på sedan dess. Första konserten ägde rum på Södra berget i Sundsvall, 1989. Bara 150 gäster dök upp.

Succén kom något senare. Till slut tog han ut konceptet i världen. England, USA, Kina, Tyskland och Ryssland är några länder som fått besök av Robert Wells & Co.

Mest känd för ”Så ska det låta”

De flesta känner såklart mest igenom honom från SVT-succén ”Så ska det låta” där han under åren 1997-2005 bjöd på storslagna låttolkningar tillsammans med programledaren Peter Harryson och pianistkollegan Anders Berglund och ett par kända gäster.

Robert Wells, Peter Harryson och Anders Berglund i ”Så ska det låta”. Foto: Foto:Maja Suslin/TT

– Anledningen till att det funkade så bra var att vi var vänner långt innan. Peter Harryson lärde jag känna redan 1984 då han gjorde barnprogram och jag satt i orkestern. Så långt tillbaka är det. Nästan 40 år. Allt handlar om kemi. Du kan jämföra det med sport. Det spelar ingen roll hur många kända namn du plockar ihop till ett fotbollslag om kemin inte finns där. Klickar det inte så funkar det inte, säger han i en intervju med Allas.

Han har fortfarande god kontakt med Peter Harryson, som bor i Göteborg, och Anders Berglund, som bor mycket nere i Nerja, Spanien.

Själv bor Robert med sin fru Maria Wells, 58, i Falkenberg samt på Stora Essingen i Stockholm. De har sönerna Oscar, 27, och Theodor ”Teddy”, 26, tillsammans.

Robert Wells om att jobba med frun

Maria, som varit gift med Robert i 13 år, är även hon artist och sjunger med i gruppen Vocalettes. De turnerar och sjunger med i ”Rhapsody in rock”.

Med andra ord har de äkta makarna arbetat en hel del tillsammans under åren.

– För oss funkar det alldeles utmärkt. Jag tror ingen tjej skulle stå ut med mig och mina tider. Du vet, som jag jobbar … Men Maria är likadan. Hon har gått den hårda vägen – från dansband till krogshower. Vi är vana vid den här livsstilen, säger han till Allas.

STOCKHOLM 20100912 Robert Wells med familj anländer till premiären av Queen-musikalen We Will Rock You på Cirkus i Stockholm. Foto: Maja Suslin/TT
Robert Wells med familj sin familj 2010. Grabbarna har vuxit en del sedan dess. Foto: Maja Suslin/TT

De träffades på jobbet, på ett gig. Men det tog över ett år innan de insåg att de var menade för varandra. Nu har de varit tillsammans i nästan 30 år.

– Jag är lyckligt lottad som har en fantastisk fru. Hon sjunger, skriver och läser in böcker. Hon är väldigt produktiv. Dessutom en av de bästa sångerskorna jag jobbat med, säger han.

Återigen ett stort grattis till Robert Wells. Både för att du fyller år, men även för att du är lyckligt gift med en underbar kvinna.

Skicka lite kärlek till Robert i kommentarsfältet. Gilla-markera och dela gärna artikeln.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev