Robert Wells enorma lycka – nu ska sonen Oscar gå i stjärnans fotspår: ”Det är stort”

Den 21 och 22 juli är det stort jubileum för Robert Wells, när det blivit dags för Rhapsody In Rock ”The Golden Age Concert” på Dalhalla. Men utöver lyckan att få slå på stort med en riktig show så är Robert också väldigt glad över att få dela scen med sonen Oscar Wells. Nu berättar han för Nöjeslivet om tankarna inför konserterna.

Redan innan pandemin var två storslagna kvällar på Dalhalla med Rhapsody In Rock inplanerade, för att fira föreställning nummer 69 och 70 sedan starten 1998.

Men med restriktioner och allt vad corona innebar så sköts det upp.

– Det var verkligen extremt jobbigt, för fem månaders arbete gick bara åt pipsvängen. Sen sköt vi upp det, men så fortsatte pandemin, säger Robert Wells till Nöjeslivet.

”Satsar väldigt stort den här gången”

Att nu äntligen få komma till skott och få ställa sig på scenen tillsammans med andra artisterna, dansare och musiker den 21 och 22 juli är därför väldigt efterlängtat.

– Nu känns det väldigt, väldigt kul att vi får göra det här tillsammans. Och med alla artister, säger Robert.

Robert Wells
Foto: Ulf Stjernbo/ WERECKIPR

Och att det kommer slås på den stora trumman råder det inga tvivel om.

– Det är över 40 personer på scenen, inklusive dansare och alla artister. Det är allt från hårdrocksartister till musikalartister. Det blir fyrverkerier. Alltså jag satsar väldigt stort den här gången. För det är jubileum, det är föreställning nummer 69 och 70. Så vi är Dalhallas längsta konsertverksamhet som varit där, säger han.

Stora lyckan över att få dela scen med sonen

Några av artisterna som medverkar är bland annat är Magnus Carlsson, Linda Lampenius, Janne Schaffer, Peter Harrysson och Anders Berglund.

– Vi hyllar musiken, vi hyllar vårt jubileum, och framförallt publiken. Det är “old time entertainment”. Det är precis det som det handlar om, säger Robert Wells till Nöjeslivet.

STOCKHOLM 20191023 Robert Wells fotograferad infˆr turnÈn ”Originalet p turnÈ” som han gˆr tillsammans med Peter Harryson och Anders Berglund. Foto: Stina Stjernkvist / TT Kod 11610

Men för Robert personligen så finns det en person som han är lite extra glad att ha med i showen. Nämligen sonen Oscar.

– Min stora son har tagit över danskaptensrollen. Oscar Wells har samlat ihop dansare och hjälper till med staging tillsammans med min fru Maria Wells som håller i kören, säger han.

Oscar Wells, Robert Wells son,
Oscar Wells är utbildad musikalartist. Foto: Instagram/ @Oscarwelly

Robert och Maria Wells söner

Robert och Maria Wells har varit ett par i över 30 år. Tillsammans har de två söner, och faktum är att båda två valt att gå i sina föräldrars fotspår med underhållning och musik.

– Den yngre sonen [Theodor] är ljud- och ljustekniker och bor i Göteborg. Så båda har ju hamnat där, jag tror jag skrämt bort dem från pianot, men jag är jätteglad att de hamnat i branschen, säger Robert Wells.

STOCKHOLM 2012-02-16 Maria och Robert Wells - Pianist och kompositör Robert Wells mottog medaljen Litteris et Artibus i 8:e storleken i högblått band från kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia vid medaljförläningen i Lovisa Ulrikas matsal på Stockholms slott på torsdagen. Foto: Erhan Güner / TT
STOCKHOLM 2012-02-16 Maria och Robert Wells – Pianist och kompositör Robert Wells mottog medaljen Litteris et Artibus i 8:e storleken i högblått band från kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia vid medaljförläningen i Lovisa Ulrikas matsal på Stockholms slott.. Foto: Erhan Güner / TT

Och att få dela scen med Oscar är något som han utan tvekan ser fram emot.

– Att få dela scenen med Oscar är ju helt fantastiskt, säger han och fortsätter:

– Ja, det är stort. Jag kommer mest sitta och kolla på honom när han dansar, tror jag. Det är jätteskoj.

Vi är så glada för er skull och önskar er stort lycka till!