Foto: TV4/TT

Runar Sögaard bryter tystnaden om relationen med Tilde de Paula Eby – efter uppbrottet

Runar Sögaard har varit tillsammans med två av Sveriges mest kända kvinnor.
Först var han gift med Carola Häggkvist – sen förlovad med TV4-stjärnan Tilde de Paula Eby.
– Det var en fantastisk period och jag har bara goda minnen, säger han om tiden tillsammans med Tilde, till Aftonbladet.

Den norske predikanten Runar Sögaard blev Runar med hela svenska folket när han i början av 1990-talet var en av landets mest omskrivna personligheter i kändispressen.

Detta efter att han träffat Melodifestivaldrottningen Carola Häggkvist i slutet av 1980-talet – och därefter äktat densamma. Runar och Carola fick en son tillsammans, den i dag 25-årige fotbollsspelaren Amadeus Sögaard som i år gjort succé i allsvenska Brommapojkarna.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20190515 Runar Sögaard i publiken under onsdagens fotbollsmatch i Superettan mellan IK Frej Täby och IF Brommapojkarna på Vikingavallen Täby IP. Foto: Christine Olsson / TT
STOCKHOLM 20190515 Runar Sögaard i publiken under onsdagens fotbollsmatch i Superettan mellan IK Frej Täby och IF Brommapojkarna på Vikingavallen Täby IP. Foto: Christine Olsson / TT

Runar och Carola gifte sig år 1990, och skilde sig sedan tio år senare. De var under denna period Sveriges förmodligen mest kända par.

LÄS MER: Kristin Kaspersen fångad på bild med båtkille – detaljen som väcker starka reaktioner: ”Hittat en…”

Runar om relationen med Tilde

Efter separationen från Carola träffades Runar också av Amors pilar när han mötte en annan mycket känd profil, nämligen den blivande TV4-stjärnan Tilde de Paula Eby.

Runar och Tilde inledde en relation och förlovade sig 2007. Men förlovningen blev kortvarig, och Runar har tidigare berättat om detta i självbiografin ”Gud gav oss tio bud – jag har brutit mot nio av dem”.

För Aftonbladet berättar Sögaard nu om tiden med de Paula Eby, som i dag – 16 år senare – framför allt syns i TV4:s aktualitetsprogram ”Efter fem”, vilket hon programlett sen starten.

Tilde har under sommaren också varit högaktuell i den egna talkshowen ”Tilde” som sändes på fredagskvällarna på bästa sändningstid.

Artikeln fortsätter under bilden.

Tilde de Paula Eby
Foto: TV4

För Runar är den kortvariga relationen som han hade med Tilde i mitten på 2000-talet en härlig tid att minnas tillbaka på.

– Det var en fantastisk period och jag har bara goda minnen. Tilde är en helt fantastisk tjej och hon kom även att betyda mycket för Amadeus. Hon köpte bland annat en cykel till honom och lärde honom att cykla. Hon kommer alltid ha en speciell plats i både mitt och Amadeus hjärta, säger Runar Sögaard till Aftonbladet.

Förlovningen bröts: ”Hade riktig kärlekssorg”

Efter att de Paula Eby brutit förlovningen var sorgen påtaglig för Söögard.

– Det var första gången i mitt liv som jag hade riktig kärlekssorg och det var även första gången som jag drack mig riktigt packad. Det var hemska veckor. Men sedan tittade jag mig i spegeln och gav mig själv en örfil. Jag sa till mig själv att jag måste ta det som en karl och gå vidare, säger Runar till tidningen.

LÄS MER: Tittarnas nya sylvassa kritik mot Efter fem – nu försvarar sig Tilde de Paula Eby: ”Det är ju…”

Tilde de Paula lyckligt gift med musikerstjärna

I dag är Tilde sedan elva år tillbaka lyckligt gift med Hoffmaestro-musikern Thomas Eby. Hon har flera gånger berättat om sin starka kärlek till maken.

– Jag tror att vi är gjorda hundra procent för varandra. Vi är fortfarande väldigt kära och har väldigt kul ihop. Han är min drömkille, och min bästa vän. Vi är snälla mot varandra. Om man är generös och snäll föder det generositet och snällhet, har Tilde tidigare berättat om sin relation med maken Thomas för Expressen.

Hon fortsatte då att hylla Thomas:

– Med honom är det så kravlöst, det är så lätt att älska Thomas. Det är lätt att älska honom och att vara hans fru. Han gör det lätt bara, det tror jag är grejen.

Tilde de Paula Eby
Foto: TV4