Så är det egentligen att jobba med Leif GW Persson – Camilla Kvartoft berättar om samarbetet med tv-profilen

Leif GW Persson har bytt TV4 mot SVT och återförenas med Camilla Kvartoft.

Nu berättar hon för Hänt hur det egentligen är att jobba ihop med kriminologen och författaren.

– Det var ju särskilt en gång när jag tyckte att han kritiserade polisen orättvist mycket och jag sa att han bara var gnällig. Då blev han arg på mig och det blev ganska spänt i sändning, berättar hon för sajten.

Han är professorn, deckarförfattaren, kriminologen och tv-profilen som älskas av ett helt land. Få människor är nämligen så omtyckta och populära som Leif GW Persson, 79.

I många år har han suttit i ”Nyhetsmorgon”-soffan som en återkommande gäst för att dela med sig av sina kunskaper och åsikter om kända rättsfall, både svenska och utländska.

Läs mer: Därför går Leif GW Persson egentligen över till SVT – nya piken till TV4 efter kuppen

Men för en dryg månad sedan berättade han att tiden på TV4 var över.

Leif GW Persson. Foto: SVT

– Nu ska jag skriva bok, och förhoppningsvis ha mer tid att träffa alla barn, barnbarn och hustrun, sade Leif GW Persson till TV4.

– Jag kommer sakna både er, och arbetsgivaren som helhet, och mina tittare. Det är väldigt trevligt om man kan upprätthålla en dialog via tv-rutan med någon miljon människor, fortsatte han.

Avslöjade sin flytt till SVT

Kort därefter besökte han SVT:s ”Morgonstudion” och avslöjade då att han var redo för en comeback på kanalen. Senast han var på SVT spelade han och programledaren Camilla Kvartoft, 56, in ”Veckans brott” under sex års tid.

Nu är de aktuella med samhällsprogrammet ”Veckan” som börjar i höst.

– Favoriter i repris. Det var inte så att jag slutade på Fyran för att jag vantrivdes eller så. Utan anledningen var den att jag måste få tid att skriva klart en bok va. Det här går inte igång förrän till hösten, och då får jag den tiden. Varför talade jag inte om i samma veva som jag slutade på Fyran då? Jo, anledningen var att då hade jag inte tagit beslutet än. Svårare än så är det inte, berättade Leif GW Persson.

Samtidigt berättade Johanna Thulin Bratten, programchef på TV4, att de på kanalen inte visste om hans planer.

– Vi visste inte om detta men är glada över alla år som vi fått jobba med Leif i ”Nyhetsmorgon”. Det har varit ett jättefint samarbete, sa hon.

Läs mer: Leif GW Perssons udda råd till Kjell Bergqvist – märkliga uppgörelsen med stjärnan

Camilla Kvartofts ord om Leif

Nu berättar Leif GW Perssons nygamla kollega Camilla Kvartoft hur det egentligen är att arbeta med tv-profilen.

Hänt frågar i en intervju med henne om de någonsin rykt ihop under en inspelning.

Leif GW Persson och Camilla Kvartoft
Leif GW Persson och Camilla Kvartoft. Foto: Henrik Montgomery /TT

– Nej, aldrig rykt ihop. Men trogna tittare på ”Veckans brott” minns kanske att jag försökte provocera honom lite ibland. Det var ju särskilt en gång när jag tyckte att han kritiserade polisen orättvist mycket och jag sa att han bara var gnällig, säger hon och fortsätter:

– Då blev han arg på mig och det blev ganska spänt i sändning, men det blev spännande tv för tittarna, haha. Vi blev snabbt sams och det var ett undantag, annars har det alltid varit väldigt god stämning i studion.

Planerna för nya programmet

Camilla får sedan frågan vad tittarna kan förvänta sig av det nya programmet ”Veckan”. Om det blir mer provokationer från hennes sida.

Det visar sig att hon ändå har lite lösa planer på att trigga igång professorn en aning.

– Jag hoppas att tittarna ska känna att vi tar upp viktiga och spännande frågor och jag kommer naturligtvis försöka ge Leif lite motstånd. Och framförallt locka fram hans humor, vassa repliker och stora kunskap. För mig som programledare är det ju väldigt roligt att samtala med Leif. Jag är van vid att intervjua politiker, och de är ju ganska förutsägbara. Men Leif överraskar en alltid. Han gör sig inte till, han är sig själv. Jag tror att det är det som gör honom så populär.

Spännande att höra hur GW är egentligen bakom kulisserna. Svaret var i och för sig som man misstänkte. Han är sig själv.

Om du uppskattade det du läste så får du gärna kommentera, dela och gilla-markera artikeln.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev