Så firar folkkära kändisarna julen – egna orden om framtidsplanerna och hemliga projekten för 2021
Kändisar jul

Så firar folkkära kändisarna julen – egna orden om framtidsplanerna och hemliga projekten för 2021

Julen närmar sig med stormsteg och högtiden står snart för dörren.

Vi har tagit ett snack med några av våra mest folkkära personer och hur tankarna går kring julen, nyår men också för det stundande 2021.

Charlotte Perrelli

För schlagerdrottningen som annars varit ute och turnerat mycket under, har istället fått spendera mer tid med familjen.

Men mest av allt är hon glad för att hon och familjen mår bra.

 Det är bra med mig. Vi har faktiskt inte fått det än ska man väl säga. Vi har alla hållit oss friska, säger hon till Nöjeslivet.

Hur ser julen ut för dig och familjen?

Vi får se lite vad som händer, men vi kommer nog att resa upp till Åre skulle jag tro.

Vad har du för planer för 2021?

Nästa år blir det väldigt mycket fokus på Melodifestivalen och hur det går. Om jag åker ut kanske det dör ganska snabbt, eller så funkar det och resan fortsätter. Annars är det fokus på en till klädkollektion som kommer till våren.

Suzanne Axell

Det har varit en hektisk tid under året som gått och inspelningarna av ”Fråga doktorn” tar nu en välförtjänt paus under juldagarna.

Programledaren Suzanne Axell som har lett mer än 600 program har inte bara det som står för dörren att fira.

Den folkkära profilen fyller också 65 år den 27 december.

Jag brukar vara bortglömd på min födelsedag, precis som många andra decemberbarn som är födda mellan Jul och Nyår. Välmenande människor som jag känner glömmer bort mig ändå. Men det finaste är de som kommer ihåg, trots allt!, säger hon till Nöjeslivet.

Hur ser julfirandet ut för dig?

Jag hoppas få en lugn och skön jul med mina närmaste omkring mig. Glögg i brasans sken. Kalle Anka på SVT, mycket sång, god mat, tända ljus och gemenskap. Jag längtar till Julafton och ledigheten!

Lars Lerin ska vara julvärd i SVT, vad tycker du om det?

Lars Lerin är en underbar man, som jag pratade mycket med när vi båda tävlade hos Filip och Fredrik i ”Alla mot Alla”. Han kommer att vänligt göra ett kanonjobb! Hans värme för sina katter och för sina medmänniskor är fina drag tycker jag. Det kommer att bli superbra!

Vad har du för planer framöver? Och finns det planer på pension?

Jag kommer att koncentrera mig på att göra roliga grejer framöver, i övrigt funderar jag inte alls.

Framtidsplanerna är att ta mer vara på mig själv och mina anhöriga, samt säga ja till allt som är roligt! Mer kul i livet är mitt motto inför framtiden.

Suzanne Axell
Foto: Johanna Norin

Anna Bergendahl

Det har varit ett minst sagt hektiskt år för den folkkära artisten Anna Bergendahl.

Under våren medverkade hon i Melodifestivalen med bidraget ”Kingdom come”, som gav henne en tredjeplats.

Till vardags studerar hon till läkare, men under hennes medverkan i tävlingen tog hon en paus.

– Det ligger på hyllan, men inte på högst upp på hyllan. Jag hoppar på igen när jag kan. Jag pluggade samtidigt som jag var med i Mello förra året, och det blev väldigt splittrat då. Först skulle man tävla, sen på måndag skulle man vara i skolan. Jag återvände i höstas men nu är det paus och fokus på det här, berättade Bergendahl då för Nöjeslivet.

Men nu ser Anna fram emot ett lugnare tempo i juletider.

Julen står dessutom snart för dörren, hur kommer du att fira den i dessa tider?

 Det lutar åt att det bara blir hemma med min sambo i Sthlm. Är inställd på att löpa linan ut tills vaccinet kommer. Sen får jag krama min mamma och pappa igen!

Tommy Körberg

Legendariska sångaren och mannen med rösten Tommy Körberg har haft ett tufft år.

En tid efter inspelningarna till ”Så mycket bättre” insjuknade Tommy och fick uppsöka sjukvård och senare operera hjärtat.

I dag mår han bättre och ser fram emot en lugn jul.

Hur ser julen ut för dig?

Det blir julfirande med barn och barnbarn. Dessutom blir det att fira i ett nytt atterfallhus, så min äldsta son också kan bo här över julen med sin familj.

En annan jultradition som många har är att titta på Kalle Anka och julvärden som i år är Lars Lerin i SVT, blir det så även för dig?

Absolut, det blir glögg och Kalle Anka. Det blir väl gulligt med Lars i rutan på jul.

Har du någon gång fått frågan om att vara julvärd?

Jag kommer inte få frågan. Jag är en alldeles för synisk människa, och kan inte låta bli att säga någonting elakt, säger Tommy med ett skratt.

Varje år är det dessutom en känd person som får läsa ”Nyårsklockan”, är det något som du skulle vilja få göra?

Jag har fått frågan lite löst, men det är ingenting som lockar. Att vara med i tv med aggressiv marknadsföring för sig själv, är inte alltid så bra.

Vad är dina planer framåt och för 2021?

Nu tar jag det bara lugnt och väntar och ser hur utveckligen blir. Jag läser väldigt mycket och håller igång hjärnan.

Jag jobbar också med en pianist där vi provar lite olika saker, då jag ständigt letar efter ny musik.

Tommy Körberg
Foto: Anders Wiklund/TT

Lars Lerin

Den folkkäre konstnären och tv-profilen Lars Lerin, 65, får fira en annorlunda jul i år. Han är som bekant SVT:s julvärd och kommer att presentera program i tv hela julaftonskvällen.

Själv har han under årens lopp uppskattat ”Kalle Anka och hans vänner firar jul” mycket.

– Jag tycker om Kalle Anka, även om jag kanske inte bryr mig om det lika mycket i dag som förr. Men det har varit roligt att se det genom åren. Tomten som målar schackrutor i färg och det där. Hacke hakspett… Kalle, Musse och Långben där i stupet. Det är rätt mycket roligt!

Har du några andra jultraditioner?

– Det har varierat över tid, jag har upplevt så många olika jular och inte haft så mycket firande på senare tid. Vi försöker att skaffa jultraditioner nu när barnen blir så stora och börjar förstå. Junior var jultomte i fjol, men då blev den yngre så rädd, till och med när Junior tog av masken kunde han inte förstå riktigt vad som hände.

Lars Lerin är SVT:s julvärd 2020. Foto: Ulrika Malm/SVT

Tareq Taylor

Restaurangbranschen har drabbats hårt av pandemin, och för stjärnkocken Tareq Taylor har det inte varit något undantag.

Han har tidigare berättar hur han fått se vänner och kollegor tvingats stänga ner.

 Det har varit ett väldigt turbulent år kan man säga. Man har kastats mellan hopp och förtvivlan, sa han då och fortsatte:

 Det är en vansinnig situation som vi befinner oss i. Vänner och kollegor har fått stänga ner sina verksamheter och fått ansöka om konkurs. Många personer har fått se sina livsverk gå under.

Men vid jul blickar Tareq framåt och kommer istället arbeta med att ge äldre god mat under julhögtiden.

 Har fått samtal från närstående då någon berättade ”åh i dag har äntligen min pappa ätit i dag och det var så roligt”. När man får höra sånt värmer det i hjärtat.

 Det känns extra roligt att kunna få bidra med något eftersom det har varit en annorlunda tid för personalen.

Och precis som för många andra kommer även julen bli annorlunda för Tareq.

Vi kommer inte ha någon gemensamt julfirande med hela familjen. Det blir väldigt uppdelat men förhoppningsvis är det engångsföreteelse.

Och för de som kanske känner sig lite stressade även vid denna jul, har Tareq ett bra råd.

 En sak jag tycker att man kan göra i år, är att istället för att ha knytkalas – ha bytkalas. Gör lite mer av en eller två saker och lämna det utanför dörren till någon annan som inte har. Det är lätt och man behöver dessutom inte bil och tar samtidigt hand om andra.

Casper Janebrink

Många artister och band har under årets gång fått se hur spelning efter spelning har ställts in.

Casper Janebrink och hans band Arvingarna har inte varit något undantag.

Istället har de fått tänka om helt och bland annat gjort stor succé med deras program ”Arvingarnas jul”.

Men för de som har sett fram emot mer med bandet, berättar Casper att de kommer medverka i Bingolottos uppsittarkväll.

På nyårsafton kommer det bara vara han i fokus utan bandet, då han tillsammans med Lotta Engberg kommer leda Bingolotto.

Det var tre eller fyra år sedan jag var gästande programledare och i ett svagt ögonblick sa jag nog att jag skulle kunna tänka mig att göra det igen. Jag tror att de också tyckte det blev väldigt bra med mig som programledare också, så när de ringde och frågade om nyår blev jag jätteglad, säger han till Nöjeslivet.

Hur blir julfirandet för dig?

Ja varken jul eller nyår blir ju som vanligt i år på grund av pandemin. Så det blir ju inga festliga firanden med hela släkten utan med några nära och kära. Och på nyår får familjen fira utan mig.

Egentligen är det ju ett perfekt nyår att jobba på. Förr jobbade vi mycket med bandet på högtider men sedan satte vi stopp för det. I år fungerar det ju bra att jobba eftersom situationen är som den är. Familjen får fira och så är jag med i rutan helt enkelt.

Casper Janebrink, Lotta Engberg
Foto: Pressbild