Så håller Robert och Maria Wells gnistan vid liv – efter 30 år som par: ”Värnat om…”

Robert och Maria Wells har kilat stadigt i över 30 år.

Efter alla år som både kollegor och äkta makar delar Robert nu med sig av hur de håller gnistan vid liv.

– Vi har nog blivit en reaktion på vår uppväxt, säger han till Nöjeslivet.  

Året var 1985 då Robert Wells och Marias vägar korsades för första gången. Då var Robert ute på turné med rockartisten Jerry Williams – och Maria med sitt dansband Tropics.

– Vi delade backstageområde och jag minns att jag pratade med de andra i bandet om hur snygg hon var. Och fortfarande är, kanske är bäst att tillägga, har han berättat för Hemmets Journal.

Och även Maria föll pladask för pianokungen.

– Och jag tyckte att Robert såg väldigt bra ut där han satt bakom pianot och spelade. Han liknande Vargtass, har Maria berättat.

LÄS MER: Därför ville Robert Wells inte gifta sig med Maria – absurda händelsen fick stjärnan att tänka om

Ville inte gifta sig

Trots det första mötet dröjde det ända till 1992 innan de två blev ett par. Och inte hade de bråttom med att gifta sig heller.

Anledningen till det är att Robert egentligen inte ville gifta sig från första början, något han berättat för Aftonbladet.

– Vi började jobba tillsammans innan vi blev ett par och vi tycker verkligen om att jobba tillsammans. Jag är väldigt lyckligt gift även fast jag inte ville det från början, har han sagt till tidningen..

I en tidigare intervju hade Wells dragit till med ett absurt scenario – och utlovat att om scenariot utspelar sig så gifter han sig.

– Det har varit mycket skilsmässor på min sida av släkten. Men en kul grej: jag sa till Aftonbladet för många år sedan att jag inte ville gifta mig. ”Det skulle vara om AIK slog Djurgården med 5–0”, sa jag då. Och vad tror du händer?

Robert Wells fotograferad infˆr turnÈn ”Originalet p turnÈ” som han gˆr tillsammans med Peter Harryson och Anders Berglund. Foto: Stina Stjernkvist / TT Kod 11610

LÄS MER: Därför nobbar Robert Wells tv-kanalernas inviter – nya beskedet om framtiden i rutan: ”Min dröm är…”

Så håller Robert och Maria Wells kärleken vid liv

Så AIK slog Djurgården – och 2010 ringde bröllopsklockorna för paret. Sedan dess har de kilat stadigt, både som äkta makar och arbetskollegor.

I år kan paret stoltsera med att de firar 31 år ihop. För Nöjeslivet berättar 60-åriga Robert hur de gör för att hålla kärleken vid liv.

– Det är inte mer än att vi har en väldig respekt för varandra. Under pandemin när man skulle umgås jämt så blev det många skilsmässor. Men fördelen med att jobba med sin fru är ju att vi är kompisar också, inte bara ett par, säger han och fortsätter:

– Vi uppskattar varann som vänner också, vi gillar att umgås och resa tillsammans. Om du inte tycker om att hitta på grejer med din fru då ska du inte vara ihop med henne, så enkelt är det.

Robert Wells, fru Maria
Robert och Maria Wells. Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

LÄS MER: Robert Wells två söner har vuxit upp – så här ser de ut idag

”Värnat om kärnfamiljen”

Dessutom tror Robert även att de delar samma värderingar.

Robert växte upp med en ensamstående mamma som jobbade dubbla jobb för att försörja familjen i Solna.

Och Maria har en liknande uppväxt. Hon växte upp med sin singelmamma i en småstad i Värmland.

Paret, som har två vuxna söner ihop, tror att uppväxten har präglat även deras syn på kärlek och familjeliv.

– Min Maria växte upp med ensamstående mamma, även jag växte upp så. Vi har nog blivit en reaktion på det, och värnat om kärnfamiljen lite extra.