Därför nobbar Robert Wells tv-kanalernas inviter – nya beskedet om framtiden i rutan: ”Min dröm är…”

Robert Wells blev en megakändis som pianisten i ”Så ska det låta” på 90-talet.

Men sedan dess har han varit sparsam med tv-framträdanden. Nu avslöjar pianokungen att det kan bli ändring på den saken.

– Min dröm är ett eget program med livemusik, inga lekar, inte rösta ut någon, utan där musikanter får vara musikanter, säger han till Nöjeslivet.

Robert Wells är en av Sveriges största musikaliska talanger. Han slog igenom på 1980-talet med succékonceptet ”Rhapsody in Rock” världen över.

Och för svenska folket blev han ett välkänt ansikte på 90-talet i samband med SVT:s underhållningsprogram ”Så ska det låta”. Men sedan dess har han lyst med sin frånvaro i rutan – ända tills 2021.

Då medverkade han i TV4:s succéprogram ”Masked Singer” där han, iklädd en korp-kostym, lyckades lura juryn en lång tid. För Nöjeslivet berättar 60-åringen att det var en rolig upplevelse.

– Det var helt galet, mina barn fick inte veta något. Jag stod i källaren och skrek ”Eminem”. Mina barn frågade min fru ’vad har hänt med pappa’? Dom visste ingenting, det var fruktansvärt roligt.

Robert Wells
Foto: TV4

LÄS MER: Robert Wells sista gest till vännen Svenne Hedlund – känslosamma hyllningen på stjärnans begravning

Därför syns inte Robert Wells i tv-rutan

Nu är Robert Wells aktuell med vårturnén ”Vid flygeln” som bland annat kommer ordnas runtom i Sverige. Men på sistone har vi inte fått se ”Så ska det låta”-stjärnan i rutan.

Nu avslöjar han att han ofta får erbjudanden om att vara med i olika succéprogram, men att han tackar nej.

– Jag får erbjudande om ’lekprogram’ nu som då, och jag beundrar dom som är med i Let’s Dance. Men jag skulle aldrig ställa upp där, jag kan inte dansa, säger han och fortsätter:

– Såna ’lekprogram’ är jag ganska allergisk mot. Det där (Masked Singer, red, anm.) var fantastiskt roligt, men jag har lekt klart med ”Så ska det låta”.

Varför då?

– Jag är allergisk mot såna program, sådär att man ska spela och sjunga och måste laga mat. Det blir lite cirkus. På 70-talet, då jag växte upp, var det jättemånga musikprogram där det fanns en värdighet, man fick lyssna på riktigt.

Wells berättar att han själv gärna skulle se mer fördjupande program med artister i tv-rutan.

– Jag har ju jobbat med en himla massa stora artister och symfoniorkestrar. Jag är fascinerad av duktiga musiker.

Robert Wells
Robert Wells är aktuell med turnén ”Vid Flygeln” våren 2023. Foto: Pressbild/Tommy Lindström

LÄS MER: Därför ville Robert Wells inte gifta sig med Maria – absurda händelsen fick stjärnan att tänka om

Robert Wells planerar eget tv-program

Därför har Robert Wells nu egna planer för sin framtid i rutan. Han avslöjar att han är i planeringsstadiet med en viss kanal, som han inte vill avslöja namnet på.

– Jag har haft ett möte, vi får se vad det blir av idén. Idén är att det ska vara ett musikprogram med livemusik med djupa ingående prat med musikanterna, säger han och fortsätter.

– Jag tror att folk skulle tycka det var ganska kul, att artisterna också får prata om vad man velat med sin musik, vad syftet bakom låtarna är.

Wells bekräftar att planerna har gått så pass långt att man ska spela in ett första program.

– Vi ska spela in en pilot, så det blir ett testprogram. Sen får vi se.

Wow, spännande! Det här hoppas vi kommer till rutan!

Kommer du titta om Wells får sitt eget tv-program? Skriv en kommentar!