Så ska Hasse Andersson, 72, rädda julen med barnbarnen – folkkära artistens drag med hustrun

Foto: TT

Julen står runt hörnet och coronapandemin sköljer över världen.

Nu berättar folkkära artisten Hasse Andersson, 72, hur han ska rädda sitt helgfirande med hustrun Monica Forsberg, 70.

– Det var faktiskt Monica som kom på det, säger han till Kvällsposten.

Julfirandet blir inte som det brukar vara i år. Coronapandemin gör att alla måste anpassa sig till rådande läge.

Nu öppnar den folkkära artisten Hasse ”Kvinnaböske” Andersson upp om hur han tänker kring julfirandet. Såväl han själv som hustrun, kända låtskrivaren Monica Forsberg är 70-plussare och således i riskgrupp.

Till följd av coronapandemin och riskerna har Andersson och Forsberg nu tagit ett beslut om hur de vill tillbringa julen.

De kommer att fira utomhus för barn och barnbarn, berättar Hasse.

– Det var faktiskt Monica som kom på det, men vi möts och äter julgröt och skinkmacka utomhus. Kan man grilla korv utomhus måste man kunna göra det här också. Blir det dåligt väder sätter vi upp ett tak som skydd, sade Hasse Andersson till Kvällsposten tidigare i november.

ÖREBRO 20150226 Hasse Andersson vid pressträffen inför Melodifestivalens deltävling fyra i Örebro då ”Kvinnaböske” sjöng bidraget ”Guld och gröna skogar” och gick till final. Foto: Claudio Bresciani / TT

Folkhälsomyndigheten har tidigare gått ut och sagt att det är att föredra att träffas just utomhus, tillsammans med få andra.

 – Fira med få, det vill säga bara med din egen mindre krets. Risken för smittspridning minskar ännu mer om vi håller avstånd till andra, har en god handhygien och undviker trängsel och trånga och slutna utrymmen. Ju färre som samlas desto bättre, umgås gärna utomhus, sade generaldirektör Johan Carlson vid en pressträff tidigare i december där det också framkom att ”åtta personer är nya normen” vid möten.

Från och med 14 december gäller nya, nationella föreskrifter och allmänna råd för alla som ska förhindra smitta av covid-19 i Sverige.

Äldre och personer som tillhör andra riskgrupper löper högre risk för allvarlig sjukdom. Det är därför viktigt att såväl personer i riskgrupp som personer i deras omgivning säkerställer att möten kan ske på ett säkert sätt. Även här gäller det att begränsa antalet kontakter, att hålla avstånd, att följa riktlinjerna för hygien och att säkerställa att den som uppvisar minsta symtom på covid-19 avstår från att träffas”, står det att läsa på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Monica Forsberg om kärleken till Hasse Andersson

Hasse mötte sitt livs kärlek Monica Forsberg då de båda var över 40, och de har båda genom åren berättat om sin starka kärlek till varandra.

När Monica fick frågan av Aftonbladet i samband med sin 70-årsdag i september i år vad som är speciellt med Hasse, svarade låtskrivaren:

– Det är hans personlighet, han har ett hjärta av guld.

STOCKHOLM 2017-03-11 Hasse Andersson kysser sin Monica Forsberg när de kommer till efterfesten vid Melodifestivalen 2017 i Friends Arenas bankettsal i Stockholm på lördagen. Foto: Noella Johansson / TT

Monica ligger som bekant bakom stora vinnarhits i Melodifestivalen som ”Främling” och ”Dag efter dag”.

Under pandemins utbrott i mars befann sig paret Andersson-Forsberg i USA. Tanken var också att de skulle stanna där en tid.

– Men så stängde Trump gränserna en fredag så på onsdagen sa vi att vi får packa oss hem fortare än kvickt. Vi åkte hem hals över huvud och var sedan i självvald karantän i två veckor. Sedan gick vi och handlade på kvällarna iförda plasthandskar, sade Monica Forsberg till Aftonbladet i samband med bemärkelsedagen.

Hasse Andersson är aktuell med en ny, riktigt skånsk jullåt tillsammans med artistkollegan Eva Rydberg som man kan höra nedan.

Vi hoppas att ni får en fin och säker jul, Hasse och Monica!

Dela gärna vidare för att hylla detta musikaliska par, som gett oss så mycket glädje genom åren.

Exit mobile version