Sigrid Bernsons lycka med Robin Bengtsson – nya bilderna på sonen väcker känslor: ”Förgyller livet”

Sigrid Bernson och Robin Bengtsson hade nyligen all anledning att fira när deras älskade son Viggo fyllde 1 år. Då passade de båda på att dela med sig av några varma ord på Instagram om den stora lyckan.

Att få barn förändrar livet på väldigt många sätt, och det känns verkligen som ett mirakel att få hålla de älskade små liven i sina armar för första gången.

För Sigrid Bernson och Robin Bengtsson var lyckan enorm när de fick välkomna sin första gemensamma son, Viggo, till världen för ett år sedan.

STOCKHOLM 2019-04-24 Sigrid Berntsson och Robin Bengtsson repeterar inför ”Let’s Dance” Foto: Pontus Lundahl / TT

Men det var inte en spikrak väg dit, och efter förlossningen delade Sigrid med sig av ett väldigt öppet och sårbart inlägg på Instagram.

Läs mer: Sigrid Bernsons känslostorm – starka orden om pausen: ”Kommer bära det med mig för alltid”

Ärliga orden om tuffa förlossningen

Förlossningen slutade nämligen i akut kejsarsnitt efter 36 timmars värkarbete.

”Jag ville föda vaginalt och vi gjorde allt för att det skulle bli så. Vi provade cytotek-tabletter, ballong-dilatation och oxytocin-dropp men jag hade problem med att ’öppna’ mig och när vi väl provade oxytocin-dropp och testade att höja det så sa Viggos hjärtrytm ifrån. Jag fick hög feber, frossa och kräktes av värkarna. Vi satte in epidural-bedövning med tyvärr fungerade den inte som den skulle även fast vi satte om den och justerade den flera gånger. Vi ’fastnade’ till slut i ett läge där vi inte kunde komma framåt med förlossningen och timmarna gick,” skrev hon på Instagram då och fortsatte:

”Så efter 36 långa timmar med värkarbete så avslutades förlossningen med ett akut kejsarsnitt. Jag vet inte hur jag hade klarat av kejsarsnittet utan Robin intill mig. Jag var så säker på att jag skulle föda vaginalt att jag inte hade känt in hur det skulle vara att behöva göra ett snitt. Det kändes mycket obehagligare än vad jag var beredd på och det vill jag inte sticka under stolen med. Jag var verkligen rädd men Viggo behövde komma ut och det var det viktigaste.”

Sigrid Bernson
Foto: Instagram / @sigridbernson

Som tur var slutade det hela bra, och även om det var en tuff resa så var både Sigrid och Robin oerhört glada över att få träffa den lilla pojken för första gången.

Läs mer: Nya bilden på Sigrid Bernsons son får folk att smälta – detaljen får alla att häpna

Sigrid och Robins barnbesked

I familjen finns också Wille, som är Robins son från en tidigare relation. Och enligt Sigrid var även han väldigt lycklig över att få bli storebror.

– Han är jättestolt och väldigt omhändertagande. Han har många småkusiner så han har en förståelse för hur man tar han om småbarn sedan innan, och han vill ju gärna bära och hjälpa till och mata och så. Han kan säga: ”Kan inte Viggo sova med mig i min säng?”… Wille har ju önskat sig en lillebrorsa i julklapp i två år. Han har sex tjejkusiner, så för honom var det ju väldigt kul att det blev en lillebrorsa, för han har verkligen velat ha en lilleBROR, en liten ”dude”, har Sigrid sagt till Mama.

Robin Bengtsson, Sigrid Bernson
Foto: Instagram/ @sigridbernson

Och faktum är att de bara några månader efter att Viggo anlänt började fundera på fler barn.

– Jag ser att vi fortsätter så som vi gör nu, att vi får må bra och njuta av vår familj.  Vi älskar ju hemmaprojekt, så vi kanske vill bygga ut? Och jag är ju redan taggad på ett till barn! Jag skulle jättegärna vilja ha ett syskon till Viggo och Wille! Kanske om ett år eller så?, har Sigrid sagt till tidningen.

Viggo firade sin 1-årsdag

Nu har familjen haft all anledning att fira rejält med både tårta, ballonger och skönsång. Under helgen fyllde nämligen lilla Viggo 1 år.

”Ett år av obeskrivlig kärlek!! Viggo vi älskar dig sååååå! Grattis på din första födelsedag,” skrev Sigrid då på sin Instagram tillsammans med en fin video bestående av blandade bilder och klipp.

Även Robin skrev några kärleksfulla rader på sin Instagram: ”Viggo 1 år!! En räv bakom varje öra dygnet runt. Du förgyller livet!”

Sigrid Bernson, Robin Bengtsson
Foto: Instagram/ @robinbengtssons

I kommentarsfältet på Sigrids Instagram är det nu många som delar med sig av sina gratulationer.

”Jättefin video på bröderna. Så gulliga killar båda två. Stort grattis till 1-åringen som är så duktig att springa omkring med fotbollen. Hurra! Hurra!”

”Tiden går fort när barnen är små. Grattis till er söta minsting”

”Grattis till hela familjen som fått en så fin liten Viggo som redan hunnit bli ett helt år.”

”Stort grattis söta Viggo på födelsedagen.”

Stort grattis, Viggo!