Sigrid Bernsons känslostorm – starka orden om pausen: ”Kommer bära det med mig för alltid”

Känslorna blev för starka.
Nu bryter Sigrid Bernson tystnaden om det dramatiska beskedet.
Let’s dance-profilen är uppenbart tagen.

Familjelyckan är total för Let’s dance-profilen Sigrid Bernson och Melodifestivalartisten Robin Bengtsson.

Efter en lång väntan och en tuff förlossning – som slutade i akut kejsarsnitt – fick de äntligen välkomna sin son till världen i september förra året.

Stora familjelyckan för Sigrid och Robin

Paret valde att ge honom namnet Viggo – och hela familjen var överlyckliga när de äntligen fick träffa honom. Inte minst Robins son, storebror Wille.

– Han är jättestolt och väldigt omhändertagande. Han har många småkusiner så han har en förståelse för hur man tar han om småbarn sedan innan, och han vill ju gärna bära och hjälpa till och mata och så. Han kan säga: ”Kan inte Viggo sova med mig i min säng?”… Wille har ju önskat sig en lillebrorsa i julklapp i två år. Han har sex tjejkusiner, så för honom var det ju väldigt kul att det blev en lillebrorsa, för han har verkligen velat ha en lilleBROR, en liten ”dude”, sade Sigrid då i en intervju med magasinet Mama.

LÄS MER: Sigrid Bernsons härliga besked – bekräftar framtidsplanerna med Robin: ”Taggad på ett barn till”

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 2019-04-24 Sigrid Berntsson och Robin Bengtsson repeterar inför fredagens omgång av "Let's Dance" Foto: Pontus Lundahl / TT
STOCKHOLM 2019-04-24 Sigrid Berntsson och Robin Bengtsson repeterar inför fredagens omgång av ”Let’s Dance” Foto: Pontus Lundahl / TT

Sigrid mötte sin kärlek Robin när de båda medverkade i TV4:s dansunderhållning Let’s dance. Det slog gnistor om proffsdansaren och artisten som båda träffades av Amors pilar. Efter att programmet var över, veckan innan kvartsfinalerna skulle inledas 2019, blev de ett par.

För även om dansparet inte vann någon glassko den gången, så tog de ändå hem hela vinsten. Kärleken har nämligen spirat mellan paret sedan dess – och Let’s dance har förstås för alltid en särskild plats i deras hjärtan.

Pausar Let’s dance

Därför var det med väldigt starka känslor som Sigrid Bernson tog emot beskedet om att TV4 nu valt att pausa Let’s dance i åtminstone ett år.

Det var i mitten av förra veckan som kanalen lämnade chockbeskedet för tittarna och tv-profilerna i programmet.

– Let’s Dance är ett av TV4:s största och mest populära program genom tiderna. Sedan starten 2006 så har hela 18 säsonger sänts, men 2024 så är det dags för en paus, sade Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör på TV4 till egna kanalen och fortsatte:

– Trots att Let’s Dance fortfarande är ett program med mer än en miljon tittare varje vecka så har tittarsiffrorna stadigt dalat under de senaste åren. Den trenden vill vi bryta och då behöver vi en paus för att se över hur vi skulle kunna förnya oss och komma tillbaka igen 2025 med ny energi.

LÄS MER: Tony Irving bryter tystnaden – första orden efter TV4:s beslut att ställa in Let’s dance: ”För min del…”

Sigrid Bernson har medverkat som proffsdansare i många omgångar av Let’s dance sedan första gången 2011.

Nu ger hon sin syn på dramat.

Och hon är mycket tagen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Let’s dance-juryn med Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Irving valde att ge Rickard och Tove en stående ovation efter att de åkt ut. Foto: TV4

Sigrid Bernsons starka känslor efter beskedet

Sigrid förklarar i ett inlägg på Instagram att hon tagit emot beskedet med blandade känslor.

– Jag fick frågan ganska nyligen vad Let’s Dance har betytt för mig genom åren. Mitt svar blev långt och känslosamt. Att jag har fått äran att jobba med en så fantastik produktion i hela 7 år gör mig väldigt stolt. Let’s Dance blev startskottet på min karriär och jag har fått möjligheten att jobba med en av mina stora passioner, skriver Sigrid Bernson på Instagram.

Artikeln fortsätter under bilden.

Sigrid Bernson, Robin Bengtsson
Foto: Youtube/TV4

Det är framför allt mötet med människorna i produktionen som gjort Let’s dance till en sådan viktig miljö, menar hon.

– Människorna jag träffat både framför kameran och bakom har gjort jobbet till världens roligaste arbetsplats. Mina kändisar/danspartners genom åren är alla helt otroliga personer och skratten, danserna och resan som vi har delat är några av de roligaste stunderna i mitt liv, skriver hon.

LÄS MER: Malin Berghagens tunga ord – nya beskedet om pappa Lasses kamp på sjukhuset: ”Ger sig inte”

Dessutom har hon upplevt flera höjdpunkter som dansare i TV4-produktionen. Vid två tillfällen har Sigrid tagit sig ända fram till slutseger i programmet: 2012 respektive 2014.

– Att jag dessutom fått lyfta glasskon med Anton Hysén och Benjamin Ingrosso gör mig så otroligt stolt och är något jag kommer att bära med mig för alltid, skriver hon.

Fast det är så klart inte det allra bästa med Let’s dance för Sigrid.

Resultatet av Let’s dance: ”Helt liv ihop”

Det är förstås kärleken – och hennes första möte med blivande pappan till hennes barn.

– Men som att det inte vore nog så är Let’s Dance även anledningen till att jag träffade Robin Bengtsson. Idag har vi ett helt liv ihop, vårt hus, våra fina vänner och störst av allt våra två fantastiska barn. Wille som jag fått äran att vara bonusmamma till sen 2019 och vår lilla Viggo som kom till oss 2022, skriver Sigrid Bernsson.

Nu när hon en förhoppning om att programmet ska komma tillbaka – även om det står skrivet i stjärnorna.

– Vad Lets Dance har betytt för mig är alltså en väldigt stor fråga. Det har egentligen betytt ALLT och jag är så TACKSAM för alla fina minnen. Jag hoppas innerligt att programmet fortsätter så att fler får uppleva dansglädjen i dansbubblan och att Let’s Dance får fortsätta att underhålla Sverige med grym underhållning och dans.

LÄS MER: Gustav Mandelmanns ilska på gården – starka känslor efter tv-profilens markering inför alla: ”Vredens druvor”

Vad tycker du om TV4:s beslut att pausa Let’s dance? Skriv gärna en kommentar!