Sofia Geite träffade kärleken på jobbet – det föll hon för hos maken Johan: ”Jag tyckte han…”

Sofia Geite Johan Edlund

Foto: Instagram

Sofia Geite har TV4 att tacka för mycket. Dels har hon sedan ett par år sitt drömjobb som programledare för ”Nyhetsmorgon”, dels träffade hon sin make Johan Edlund genom jobbet.

I en intervju med Expressen berättar hon vad hon föll för hos Johan.

– Det var något speciellt med honom, säger hon.

Den populära programledaren Sofia Geite, 41, började att studera till journalist, precis som hennes pappa. Söderköpings-tjejen flyttade till Kalmar för att plugga och landade sedan en praktikplats hos TV4.

Där har hon blivit kvar i 15 år.

Läs mer: Sofia Geites sorg efter dödsfallet i familjen – TV4-profilens ord efter tårarna: ”Saknaden är enorm”

Julen 2019 förändrades hennes liv markant. Hon fick frågan om hon kunde tänka sig att hoppa in som programledare för ”Nyhetsmorgon”.

Steffo Törnquist och Sofia Geite arbetar tillsammans med ”Nyhetsmorgon”. Foto: TV4

OM hon kunde? Det var hennes dröm.

Hon blev kvar även där och nu sänder hon varje fredagsmorgon ihop med Steffo Törnquist, 67. Ibland blir det flera dagar i veckan.

Sofia Geite: ”Han var enträgen”

Hon har sin arbetsgivare att tacka för sitt äktenskap. Maken Johan Edlund, 52, är en välkänd sportjournalist på kanalen. De blev ett par 2013 efter att han frågat ut henne vid kaffeautomaterna.

– Han spanade en del tydligen, innan han frågade om vi skulle ses. Jag sa nog nej till någon fika först och sedan sa jag ja till en fika. Han var enträgen, säger hon till Expressen.

Efter fikan blev det en middag. När hon sedan följde med honom på ett travjobb på Solvalla föll hon ordentligt för Johan.

– Jag tyckte han var bra på alla sätt. Hade bra värderingar. Det var något speciellt med honom så klart eftersom jag nu är gift och har två barn med honom, säger hon.

Sofia och Johan gifte sig 2018. Då hade de redan skaffat barnen Elsa, 10, och Ester, 6. Han har också sonen Jack, 18, från sitt tidigare förhållande med programledarkollegan Jessica Almenäs.

Svårt att få ihop livet ibland

Att både Sofia och Johan jobbar med tv och har helt olika scheman och arbetstider är såklart komplicerat i perioder. Hon går oftast upp klockan 02.45 när hon har sändning. Maken jobbar ofta sena kvällar.

Sedan kan de vara lediga båda två mitt i veckan. De tycker att det är värt det.

Johan Edlund och Sofia Geite. Foto: Instagram

– Ibland kommer han hem halv två på natten och jag går upp kvart i tre. Då har han kanske haft en match i Karlstad som gick till övertid, satt sig i bilen och kört hem och sedan ska jag upp en timme senare, säger hon och fortsätter:

– Det är lite mer pussel än om vi hade jobbat 9 till 17. Men han upplever att han har sitt drömjobb och jag också. Och att man kan ha sitt drömjobb och ändå ha mycket tid med sin familj, det är fantastiskt

Vad härligt att ni trivs bra med vardagslivet, Sofia. Ni är väldigt stiliga tillsammans och har två fina tjejer.

Tack för alla härliga sändningar i ”Nyhetsmorgon”.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version