Steffo Törnquists nya besked efter operationen – är tillbaka i rutan efter semestern

Steffo Törnquist efter operationen

Foto: Instagram

Steffo Törnquist genomgick nyligen en smärtsam knäoperation.

Nu ger TV4-profilen en hälsouppdatering – och berättar även när han tror att han kan vara med i ”Nyhetsmorgon” igen.

Det går således ingen nöd på mig och benet förefaller läka enligt plan”, skriver han på Instagram.

TV4-legendaren Steffo Törnquist, 68, var en av de tidiga pionjärerna på kanalen och han var med vid uppstarten av ”Nyhetsmorgon”. Han har således jobbat för kanalen i över 30 år.

Nu får TV4 klara sig utan sin favoritgubbe ett tag. ”Nyhetsmorgon”-programledaren, som brukar kampera ihop med Sofia Geite, har nämligen legat inne på sjukhus ett tag.

Han var nämligen tvungen att byta ut ett knä.

Min gång har icke varit estetiskt fulländad på en tid, kanske aldrig när jag tänker efter, men vad kan man förvänta sig med ett hål stort som en golfboll i femur. Well, fick för några timmar sen ett sprillans knä och all personal förefaller nöjd, jag med, så so far so good”, skrev han själv i ett Instagram-inlägg.

Steffos hälsouppdatering

68-åringen har alltså fått ett helt sprillans nytt knä inopererat. Det hela verkar ha gått väldigt bra, men nu krävs det lite tid att återhämta sig.

Lyckligtvis nog har Steffo semester. Han kommer vara borta från ”Nyhetsmorgon” ett tag och tittarna får lära sig leva med saknaden.

Nu kommer han med en uppdatering ett par dagar efter operationen. Han ser ut att ha fått komma hem.

Ämnar icke regelbundet leverera rapporter om tillståndet, men eftersom jag fick så fina och varma hejarop efter operationen kommer här ändå en. Fjärde dagen post nytt knä: trappat ner på morfinet, kryckpromenerat 400 meter, sträckt ljumsken i dåligt försök att lyfta rakt ben, sett mycket fotboll, ännu inte lyckats läsa mer än tio boksidor utan att somna, fått daglig duschhjälp av hustru, dricker äcklig sörja för att förhindra förstoppning, sett Biden-intervjun, följt rehabschemat, ätit ett par kakor mörk choklad, gjort high-five med Leiah och kusinen Cooper….det går således ingen nöd på mig och benet förefaller läka enligt plan”, skriver han på Instagram.

Då är Steffo tillbaka i ”Nyhetsmorgon”

För den som tycker att det är tråkigt att Steffo inte leder ”Nyhetsmorgon” nu kommer ett litet glädjebesked från mannen i fråga.

Han skriver att han inte alls tror att han kommer behöva vara hemma speciellt länge. Han har i stället ett väldigt konkret mål för när han ska vara tillbaka i rutan igen.

Jag maskar inte, hastar inte heller, efter semestern sitter jag i rutan igen, inga problem, kanske kan jag slå till en golfboll innan säsongen är över, kanske kommer jag snart ner i båten, vi får se, det får ta den tid det tar. Återigen: tack för glada tillrop, allt flyter på”, skriver han.

Kära Steffo, vi är visserligen många som längtar efter att få se dig i rutan snart igen. Men tänk på dig själv och på din egen hälsa.

Vila, ta det lugnt och återhämta dig väl. Hoppas att knät snart är mycket bättre.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version