Steffos svindyra gåva till barnbarnet – svindlande prislappen på udda presenten: ”Passar utmärkt”

Steffo Törnquist blev farfar för första gången för fem månader sedan. Nu har han redan köpt en studentpresent till Leiah – en något udda gåva med en saftig prislapp.

Så mycket kostar egentligen programledarens present.

Tv-profilen, författaren och programledaren Steffo Törnquist, 67, var en av pionjärerna på TV4. Han hade tidigare arbetat på Expressen, DN, TT och Corren – bland annat i olika chefspositioner – innan han tog steget och började producera tv.

Numera förknippar vi honom mest med ”Nyhetsmorgon” som han programlett sedan 2000.

Han är sedan 2008 gift med juristen Caroline Törnquist, men han har sonen Max Steffensen från ett tidigare förhållande.

Steffo Törnquist
Steffo Törnquist i ”Nyhetsmorgon”. Foto: TV4

Blev farfar i somras

För fem månader sedan blev Max pappa till en dotter, Leiah.

Den 26 juli i fjol blev därmed Steffo farfar för första gången.

Det är alltid magi när ett nytt liv föds, när är en ny människa blir till. Att det den här gången var mitt barnbarn, min sons dotter, som kom till minskar inte den känslan av underverk ett dugg”, skrev han i ett sms till Svensk Dam då.

Han är stolt som en tupp över att ha ett barnbarn och han visar mer än gärna upp den lilla tösen i sociala medier.

Jag är förlorad, efter tre dagar på detta klot har Leiah skickligt kopplat greppet och farfar kommer ALDRIG att förmå sig neka någon önskan. Hon uppvisar också överraskande mognad, exempelvis uppskattning för resevoarpennor och Tom Waits-citat kärlek,” skrev Steffo några dagar efter hennes födelse i samband med att han publicerat en bild där den lilla flickan låg tryggt i hans famn.

Steffos speciella present

Farfar Steffo har redan anpassat sig till livet med barnbarn. Så pass att han redan ser en lång, lång framtid med sin nya familjemedlem.

Trots att hon bara är ett par månader gammal har han redan fixat en värdefull present som hon kommer att få om cirka 18 år.

Han skämmer verkligen bort henne rejält.

Har fixat mitt barnbarn Leiahs studentpresent. Hon är ju hela fem månader nu och tiden går i en jävla fart. Det är min kompis, den amerikanske svenskättlingen och designgeniet David Oscarson, som gjort en HC Andersen-penna, med vacker svan istället för ful ankunge”, skriver han på Instagram där han även visar bild på gåvan.

Steffo Törnquists penna
Pennan som Steffo köpt till sitt barnbarn. Foto: Instagram

Passar utmärkt eftersom Leiahs farmor Karin är danska. Passade samtidigt på att köpa en assnygg kniv till mig själv i födelsedagspresent. Tack mig själv”, fortsätter han.

Den saftiga prislappen

Vad kostade då den mycket speciella gåvan?

David Oscarsons pennor är alla rejält dyra, men enligt Svensk Dam finns det inget officiellt pris på just den här pennan från HC Andersen-kollektionen på hemsidan.

Man kan bara köpa den genom att skicka en förfrågan.

Däremot har de hittat ett pris genom att kolla på vad återförsäljare tidigare har lyckats få. Då har de kommit fram till att den kostat 66 639 kronor att lösa.

Jösses! Det är inte en dålig present att få när man tar studenten.

Steffo är en givmild farfar.

Oj, det var en minst sagt häftig present till barnbarnet. Hoppas hon tycker att den är fin och trevlig när hon växt till sig och tagit studenten.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev