STORT GRATTIS: Bengt Magnusson fyller 73 år – uppgörelsen med frun har fått relationen att hålla i nära 50 år

Bengt Magnusson

Foto: Maja Suslin/TT, Janerik Henriksson/TT

Få personer har gjort så starkt avtryck i tv-rutan som den legendariske journalisten och programledaren Bengt Magnusson.

I 48 år har han och kärleken Karin varit ett par. Deras kärlekshistoria liknar de man hör om i filmerans värld.

På söndagen fyller stjärnan 73 år – så ska han fira dagen.

Bengt Magnusson är en folkkär journalist, nyhetsankare och programledare som under många år synts till i tv-rutan.

Det var den 26 november 1950 som Bengt Magnusson såg dagens ljus i Ystad. Tidigt i livet bestämde han sig för att bli journalist och läste på Journalisthögskolan i Stockholm.

1973 fick Bengt Magnusson anställning på Sveriges Radio och sex år senare började han synas till på TV. På SVT jobbade han för TV-sporten fram till 1985, då Bengt började på Rapport.

Bengt Magnusson och Annika Hagström som programledare i Nyhetsmorgon 1996. Foto: Foto: Fredrik Sandberg/TT

Men snart skulle en ny tv-kanal dra igång. Det var nämligen TV4 som började att sända 1990, och Bengt var med från början. Den 15 september det året höll Bengt Magnusson i TV4:s allra första 22-sändning av nyheterna.

Sedan dess har Bengt varit en trogen medarbetare på kanalen och genom åren har han utöver nyhetssändningarna även varit programledare för flera program. Han har bland annat lett ”Faddergalan”, ”Nyhetsmorgon”, ”Jakten på röda rubinen” och förstås ”Vem vill bli miljonär?

2022 meddelade den då 72-årige Bengt Magnusson att han beslutat sig för att gå i pension. Den 28 december 2022 gjorde han sin sista sändning innan pensionen.

Fina kärlekshistorien

Tillsammans har Bengt Magnusson och hustrun Karin Enberg, 71, varit ett par sedan 48 år tillbaka. I en intervju med Expressen från 2011 så berättade Bengt mer om hur de träffades.

Allt började med att de ofta gick förbi varandra på stan. Till slut frågade Karin Bengt kunde tänka sig att ta en fika, vilket de gjorde.

Första dejten var på en onsdag, andra dejten på en fredag, och på lördagen flyttade de ihop. Det var kärlek direkt med andra ord.

– Det var ett extremt fall av kärlek vid första ögonkastet, säger Bengt till Expressen.

Bengt Magnusson med hustrun Karin Enberg. Foto: Krister Larsson/TT

Bengt Magnussons familj

Bengt och Karin fick aldrig några egna biologiska barn. Däremot har de den adopterade dottern Sanna, som idag är 40 år, samt två barnbarn.

Då Karin innan pensionen sista åren arbetade som teaterchef på Norrbottensteatern i Luleå, så innebar det mycket pendlande för paret i och med att Bengt bodde och arbetade i Stockholm. Men det var inget som påverkade kärleken.

Så ska Bengt fira födelsedagen

När Nöjeslivet hör av sig till jubilaren för att fråga hur han ska fira sin 73-årsdag så blir svaret att han kommer ta det lugnt med familjen.

– Födelsedagen firas i stillsamhet, med närmaste familjen och lite god mat, hälsar Bengt Magnusson till Nöjeslivet.

Bengt Magnusson med dottern Sanna anländer till finalen i TV4:s program Idol 2018 i Globen. Foto: Stina Stjernkvist

Stort grattis på födelsedagen Bengt! Hoppas att du får det riktigt mysigt och trevligt med familjen.

Passa gärna på att gratulera Bengt Magnusson i kommentarerna på Facebook!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

LÄS MER:

Exit mobile version