Bengt Magnusson bryter tystnaden – nya beskedet för karriären i tv-rutan efter alla år: ”Jag fortsätter…”

Bengt Magnusson har sedan många år tillbaka synts till i tv-rutan under olika sammanhang, men främst som nyhetsankare.

Förra året meddelade Bengt att han gick i pension efter 32 år på TV4.

Så ser hans planer för framtiden ut.

Bengt Magnusson fyller 73 år på söndagen den 26 november. Sedan långt tillbaka har han varit en trogen profil i både radio- och tv-sammanhang.

Karriären började för Bengt Magnusson redan 1973, då han efter journaliststudierna fick anställning på Sveriges Radio.

Efter några år började han på SVT, till en början jobbade där med Tv-sporten. 1985 började han på Rapport.

1990-06-14 Nystartade kommersiella TV-kanalen TV-4 som drar igång sina sändningar 15:e september 1990, pesenterade sina nyrekryterade medarbetare på nyhetsredaktionen med nyhetsankarna Lotta Mossberg och Bengt Magnusson t.h. Övriga fr .v. Eitva Eönnberg, Elisabeth Södergren, Magnus Åqvist, Roger Magnergård, Bosse Lindwall. Foto: Ingvar Svensson / SvD / TT

Den 15 september 1990 såg TV4 dagens ljus för första gången, och Bengt Magnusson var med redan från början. Samma dag läste han 22-sändningen av TV4-Nyheterna.

Sedan dess har han varit lojal på kanalen och har utöver de ordinarie nyhetssändningarna även varit programledare för bland annat ”Nyhetsmorgon”, ”Jakten på röda rubinen”, ”Faddergalan” och ”Vem vill bli miljonär?

Med tiden har han kommit att bli en mycket älskad och omtyckt tv-profil.

Sjukdomen

Under våren 2015 drabbades Bengt Magnusson av testikelcancer. Men lyckligtvis så gick behandlingen bra och han var återställd efter drygt ett halvår. I oktober samma år kom han tillbaka till TV4 från sjukskrivningen.

Han fortsatte därefter med nyheterna och samma år var han dessutom julvärd i TV4. Men året därpå valde den då 65 år gamle Bengt att gå ner till halvtid.

Pensionen

Det var år 2022 som Bengt gav beskedet om att han tänkte gå i pension. Den 28 december 2022 gjorde han sin sista sändning innan han tog sin välförtjänta pension.

Så ser framtiden ut för Bengt Magnusson

När Nöjeslivet når Bengt Magnusson med anledning av hans 73-årsdag så kommenterar han hur det känns att bli ett år äldre.

– Det är ok att fylla år – alternativet är sämre. Och egentligen samma svar på hur det är att bli äldre, skriver Bengt Magnusson i ett mejl till Nöjeslivet.

Vad gör du nuförtiden? Har du några projekt på gång?

– Jag fortsätter vara pensionär och göra vissa inhopp på TV4nyheterna.

Det kan därmed hända att vi får fortsätta att se Bengt Magnusson i rutan. Då inte som anställd men som frilansare!

Vilket härligt besked Bengt! Hoppas att du njuter riktigt ordentligt av pensionärslivet och att vi även får se mer av dig på tv!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

LÄS MER: