STORT GRATTIS: Björn Hellberg fyller 79 år – därför tvingas han nu bort från sitt barndomshem

Foto: TV4/TT

Björn Hellberg fyller 79 år på fredagen.

Samtidigt går han och hustrun en spännande framtid till mötes.

För Aftonbladet berättar tv-profilen varför de nu lämnar hans barndomshem – där han bott sedan 1948.

Författaren och tennisoraklet Björn Hellberg firar sin 79-årsdag på fredagen.

Men det är förstås tv-programmet ”På spåret” som de allra flesta förmodligen förknippar med Björn. Via programmet och tillsammans med parhästen Ingvar Oldsberg klev Hellberg där in i var och varannan tv-tittares vardagsrum varje veckoslut.

Med sin knivskarpa leverans av den klassiska frågesportens ledtrådar och härligt humoristiska inställning blev Oldsberg folkkär. Samtidigt som Hellberg intog sin roll som domare.

Artikeln fortsätter under bilden.

Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg i ”På spåret”. Foto: SVT/Youtube

Detta var en position han lade stor vikt vid och tog på största allvar, men också kompletterade med en komisk tajming i kraft av kuriosa-expert!

Från starten 1987 fram till 2009 hade Oldsberg hand om programmet, medan Hellberg var domare åren 1995–2003 och 2005–2009. Den senare deltog dessutom som tävlande och vann frågesporten fyra säsonger i rad.

Efter tiden i ”På spåret” gjorde kollegorna och vännerna dessutom flera andra tv-produktioner tillsammans, flera gånger på SVT. Men i början på 2010-talet tog duon steget över till TV4, där de gjorde frågesporterna ”Slaget om Sverige” och ”Sverigequizet”.

Artikeln fortsätter under bilden.

Ingvar Oldsberg somnade in i februari 2022, och han sörjs förstås av sin gamle kollega.

– Vi minns honom med värme, naturligtvis. Jag hade förmånen att samarbeta med honom i olika projekt i nästan 50 år, 49 för att vara exakt. Han var oförutsägbart rolig, nästan hela tiden, sade Hellberg i TV4:s ”Efter fem” efter det att beskedet om Oldsbergs bortgång nått Sverige.

Björn Hellbergs beslut för kärleks skull – lämnar barndomshemmet

Björn Hellberg fyller 79 år på fredagen den 4 augusti, och han står inför stora förändringar i framtiden.

Tillsammans med hustrun Inger har han nu tagit ett avgörande beslut. De ska lämna över huset som varit Björns barndomshem.

Nu går snart flytten.

– Vi bor i ett funkishus med en brant trappa och jag kände mig väldigt ängslig för min fru Inger som har svårt att gå i den trappan. Nu ska vi flytta till ett ombyggt spannmålsmagasin 300 meter härifrån, det är en lägenhet som ligger i bottenplan och det känns bra, men vemodigt, säger Björn Hellberg till Aftonbladet.

Han fortsätter:

– Min familj flyttade in här 1948 och jag och Inger har bott här sedan 1980. Men vår yngste son Esse ska ta över huset och det känns bra.

STOCKHOLM 20170904 Inger och Björn Hellberg kommer till galapremiären för filmen ”Borg”, som handlar om tennislegenden Björn Borg på Filmstaden Sergel 2017. Foto: Claudio Bresciani / TT

Vi säger stort grattis till Björn på födelsedagen och önskar lycka till med flytten!

Exit mobile version