STORT GRATTIS: Björn Skifs fyller 77 år – tackar frun Pernilla för sin långa karriär: ”Översköljd av känslor”

Björn Skifs fyller 77 år!

I många år har Björn Skifs förgyllt oss med sin ljuvliga sångröst.

Men karriären hade kunnat bli kortare om det inte vore för hustrun Pernilla.

– Ibland har det till och med varit lite svårt i studion att sjunga in det, för att jag har blivit så överrumplad och översköljd av känslor, berättade Björn för Expressen.

I mitten på 70-talet fick världen en första glims av Björn Skifs, 77, briljans.

Björn och bandet Blåblus släppte en cover på låten ”Hooked on a feeling” som lyckades segla hela vägen upp till toppen av Billboard-listan i USA.

På hemmaplan var han däremot redan ett välbekant ansikte för många då han året tidigare hade medverkat i ”Melodifestivalen” med bidraget ”Andra kan väl också se”.

Men efter internationella genombrottet gick Skifs karriär i raketfart.

Han tävlade med bidraget ”Michelangelo” som slutade femma i Melodifestivalen, innan han valde att lämna Blåblus och satsa på sin karriär som soloartist.

I samarbete med Bengt Palmers släppte Skifs de klassiska låtarna ”Härligt, härligt, men farligt, farligt” och ”I mörkret med dig.”

Utöver det är Björn även känd för sina musikaler och sketcher som har underhållit svenskar i årtionden.

Björn Skifs tackar hustrun Pernilla för den långa karriären

Men på senare år har Björn Skifs valt att sammanfatta sin karriär genom att blicka tillbaka på några av hans största höjdpunkter.

Och den långa karriären hade inte blivit av om det inte vore för hustrun Pernilla Skifs, 59.

Björn och Pernilla jobbar ihop och frun har regisserat flera av Björns föreställningar genom åren.

I en intervju med Expressen har Björn förklarat varför samarbetet makarna emellan funkar så bra.

– Därför att vi stretar och drar åt samma håll, och har ungefär samma uppfattning om underhållning. Sen även om hon ”bara” är dansare i botten, så har hon verkligen utvecklats inom regi. Jag har ju med ett nummer om det, som handlar om att regisseras av sin fru ända in i sängkammaren, så att säga, berättade han för tidningen.

Men det är inte bara så att samarbeta som fungerar. Björn menade att frun Pernilla till och med är anledningen till att han har lyckats hålla på så länge som han gjort.

– Det är inte säkert. Det hade varit svårt. Nej, hon är nog en stor del i det att jag fortfarande vill hålla på med det här, svarade Björn i frågan om han hade fortsatt utan hustrun.

Så träffades Björn Skifs och Pernilla Skifs

Björn Skifs fick syn på kärleken för första gången 1986, på Cirkus i Stockholm – då Björn var 38 och Pernilla var en 20-årig dansare.

När han sedan skulle göra en tv-produktion behövde han en kvinna som skulle sitta bredvid honom i en bilscen. Då tog Björn sin chans och bad om att få Pernilla.

– Ja, så var det. I ett nummer skulle jag sitta i en raggarbil och sjunga en låt. Och då behövdes det en raggarbrud, har Björn berättat i ”Anders knackar på” med Anders Öfverberg och fortsatte:

– Så jag sa att jag vet precis en som är perfekt för det där!

De blev tillsammans kort efter inspelningen och gifte sig två år senare. I år firar Björn och Pernilla 36 år som äkta makar.

I många äktenskap kan gnistan försvinna med åren – men inte för Björn och Pernilla.

För Expressen berättade Björn att fortfarande kan bli känslosam när han tänker på Pernilla i sina kärlekslåtar.

– Ibland har det till och med varit lite svårt i studion att sjunga in det, för att jag har blivit så överrumplad och översköljd av känslor, förklarade han för tidningen.

Stort grattis på 77 årsdagen Björn och tack Pernilla för att vi har fått se honom sjunga så länge!

Vi önskar er all lycka.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev