STORT GRATTIS: Christina Schollin fyller 84 år – orden om lyxiga framtidsplanen med maken Hans

Foto: instagram

Få har en sådan lång och gedigen karriär som skådespelerskan Christina Schollin. Känd från bland annat tv-succéerna Varuhuset och Rederiet.

Nu fyller en av Sveriges äldsta influencers 84 år och berättar om framtidsplanerna med maken Hans Wahlgren.

Christina Schollin är en av våra största skådespelerskor och en av Sveriges äldsta influencers.

Men hennes strålande karriär började redan på 50-talet. Redan 1956 filmdebuterade hon i filmen, Swing it, fröken, tillsammans med Alice Babs. Efter det fortsatte karriären rakt uppåt och Christina blev erbjuden roller som kom att göra henne känd för flera generationer i många år framåt. 

De senaste åren har Christina Schollin setts i Kristallen-belönade “Wahlgrens värld”, tillsammans med dottern Pernilla Wahlgren och barnbarnen Bianca och Benjamin Ingrosso. Och om hon inte var folkkär redan innan så har hon blivit det nu.

”Se det positiva i tillvaron”

Idag har hon 97 000 följare på Instagram och arbetar på sidan av skådespelarkarriären även som influencer. Och på sitt konto vill hon inspirera andra till positivt tänkande och med en hel del kärlek.

– Jag vill verkligen få människor att se det positiva i tillvaron. Få dem att se att det finns hopp och en ljusning. Vi måste lita på att det både kommer ut någonting bra av allt det här, sade hon till Nöjeslivet i fjol.

2020 var ett tufft år för Christina Schollin och både hon maken Hans Wahlgren insjuknade i Covid-19. Men som tur var fick de antikroppar och kunde fira julen tillsammans med barn och barnbarn.

Men i familjen Schollin och Whalgren är det inte bara julen som firas den här tiden på året. Christinas dotter Pernilla Wahlgren fyller år på självaste julafton och bara två dagar senare, den 26 december, är det dags för Christina Schollin själv att fylla år.

Framtidsplanerna med Hans

I år fyller Christina 84 år. Förra året firades den stora dagen med familjen som vanligt.

– Det blir som en andra julafton, fast hemma hos oss. Jag har fått över videofilmer på barnen när de var små på ett USB-minne, så det blir lite videovisning, det ska bli så himla kul, berättade Christina för Nöjeslivet.

I år vet vi inte hur Christina väljer att fira. Men redan nu delar hon med sig av de lyxiga framtidsplanerna med maken Hans Wahlgren som hon varit gift med i 59 år.

”Ett lyckligt par❤️❤️. Hans och jag poserar framför vår nya jacuzzi . Se nästa bild! Som jag alltid säger: Livet ska bestå av Lyx, Lyx, Lyx ❣️. Snart blir det bubbel med bubbel 🍾🍾🍾. @hassewahl, skriver hon i ett inlägg på Instagram och tillägger:

”Under 2022 kommer alla mina 97.000 följare att kunna följa vårt pool-projekt tillsammans med @folkpool.”

Och som om inte det vore nog står det också klart att Christina Schollin återvänder till Dramaten – efter 25 år.

Schollin kom in på Dramatens elevskola 1958 och fick därefter en framgångsrik skådespelarkarriär, bland annat på teaterscenen. Som anställd skådis på Dramaten gjorde hon bland annat Beatie i Arnold Weskers ”Rötter” och Nerissa i ”Köpmannen i Venedig”.

Nu ska hon göra rollen som drottningen i den klassiska uppsättningen.

– Jag ska göra Drottningen i Macbeth – en uppdaterad klassiker av  Jens Ohlin och Hannes Meidal. Den här videon spelade jag in i Spanien eftersom jag inte kunde närvara på pressträffen på Lilla scenen i morse, skriver hon.

Nu önskar vi Christina Schollin ett stort grattis på 84-årsdagen.

Dela gärna för att önska henne det du med.

Exit mobile version