Helen Sjöholm fyller 53 år – fina kärlekssagan med maken David
Helen Sjöholm, David, make, familj

STORT GRATTIS: Helen Sjöholm fyller 53 år – här är fina kärlekssagan med maken David

Helen Sjöholm är en av våra mest framgångsrika och älskade svenska sångerskor. Men bakom rampljuset är hon också en kärleksfull hustru och mamma till tre barn.

Helen Sjöholm har genom åren hyllats stort för sin otroliga röst.

Hon har en musikalisk förmåga utöver det vanliga, och är det någon som vet hur man framkallar gåshud hos publiken så är det Helen.

Det är otroligt sällan man träffar någon som inte beundrar stjärnan, och under sin långa karriär har hon lyckats skörda stora framgångar.

Läs mer: Tommy Körbergs och Helen Sjöholms vackra hyllning för Börje Salming – hedrade stjärnan på insamlingsgala

Helen Sjöholm karriär

I början av 2000-talet gjorde hon stor succé i filmen ”Så som i himmelen” där hon spelade mot bland annat Michael Nyqvist och Ingela Olsson.

Resten är, som man brukar säga, historia.

Hon har stått på några av våra största scener, vunnit priser, gjort ett enormt avtryck hos mängder av människor och blivit en av Sveriges största musiklegender.

Och bakom rampljuset så har maken David Granditsky stått vid hennes sida genom allt.

Helen Sjöholm, David Granditsky
STOCKHOLM 2015-08-31 Helen Sjöholm med maken David Granditsky anländer till galapremiären av Så ock på jorden på Rigoletto i Stockholm på måndagskvällen. Foto: Maja Suslin / TT / kod 10300

Läs mer: Ingen sjunger låten som Ted Gärdestad – men när Helen Sjöholm grabbar tag i micken trollbinder hon alla

Så träffades Helen och David

Helen och David träffades år 2004 på en 50-årsfest som de båda var bjudna till, och man kan väl säga att det sa ”klick.” Amors pilar var framme direkt, och strax därefter var de ett par.

Gnistorna mellan dem förvånade artisten, och hon har förklarat i en intervju med Hänt att hon inte riktigt var redo på att falla för honom.

– David motsvarade inte alls bilden av den man jag hade tänkt mig att jag skulle träffa. Han var en storstadskille och inte alls intresserad av att åka till fjällen, att bo utanför stan, att ha mysiga hemmakvällar med middagar – allt det som jag tyckte var skönt med livet. Därför var det så befriande, har Helen Sjöholm sagt enligt Hänt.

År 2006 ringde bröllopsklockorna och paret fick säga ”ja” till varandra. Sedan dess har de varit äkta makar.

Och det verkar minst sagt som att kärleken mellan dem är precis lika stark idag som när de träffades.

”Jag älskar den där mannen”

När Helen Sjöholm medverkade i ”Så mycket bättre” år 2020 fick vi se ett känslosamt inslag där stjärnans make medverkade.

Inför att låten ”Du är min man” skulle tolkas berättade han om den enorma kärleken till Helen och deras tre gemensamma barn.

– Helen är snygg, lojal. Hon är snäll. Vad Helen betyder för mig går ju inte att sammanfatta i en mening. Hon är ju en del av mitt liv och det är ju vi. Hon betyder allt, det är hon och barnen, sa han i programmet.

Helen Sjöholm. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Efter hälsningen var det märkbart hur otroligt berörd Helen blev av sin makes hälsning.

– Jag älskar den där mannen, det var fint. Han är min man, sa hon då.

Helen Sjöholm födelsedag

Nu har det blivit dags för artisten att samla alla sina nära och kära. Den 10 juli är nämligen inte någon vanlig dag, utan det är Helen Sjöholms födelsedag.

Något som utan tvekan förtjänar att firas stort.

I år fyller artisten 53 år, och i en intervju med Expressen har hon berättat om tankarna kring hur rösten åldras.

– Det finns ju timbre, saker som fyller en röst med åren, även om du inte når samma klarhet. Det var väl min grej att jag sjunger klart och rent. Det kan jag inte göra längre på samma sätt. Tonarterna får man ju glömma. Det måste man. Det går inte att ha idealet att låta som en oförstörd 25-åring, och det är heller inte intressant att fortsätta så, har hon sagt till tidningen.

Stort grattis på födelsedagen, Helen!