STORT GRATTIS: Mark Levengood fyller 60 år – udda presenten till sig själv: ”En sån där…”

Hurra för tv-profilen och författaren Mark Levengood som i dag fyller 60 år! Några veckor innan den stora dagen passade han på att ordna en stor fest för att fira sig själv.

Som 19-åring flyttade Mark Levengood från Finland till Sverige. Då hade han redan hunnit skaffa sig lite erfarenhet från tv-branschen.

Efter några år i det nya landet började han jobba för SR och SVT och blev så småningom biträdande programchef på just SVT. Detta var i slutet av 90-talet.

Sedan dess har han synts i mängder av olika sammanhang. Galor, tv-program, olika evenemang.

Han brukar bland annat leda firandet av Victoriadagen på Öland varje år, han guidade tittarna genom Det kungliga bröllopet 2010, han var programledare för ”Melodifestivalen” både 2003 och 2005 och han har varit sommarvärd i ”Sommar i P1” hela sju gånger.

Dessutom skriver han böcker och kåserier för SR:s ”God morgon världen”.

Mark Levengood är verkligen en man med många strängar på sin lyra.

Separerade från Jonas Gardell

Under många år var han gift med författaren, komikern och underhållaren Jonas Gardell, 60. De träffades 1986 och förlovade sig redan samma år. 1995 registrerade de partnerskap och ytterligare 16 år senare kunde de ingå äktenskap.

Paret har även två barn ihop.

Men så i januari 2023 hände det otänkbara. Levengood och Gardell meddelade via Instagram att de tänkte separera. Inte skilja sig rent juridiskt utan bara dela på sig. Ett halvår senare hade de dock ändrat sig. De skilde sig under sommaren.

– Jag har en gång sagt att jag ska älska honom resten av livet, det är ord som jag inte kan ta tillbaka och jag vet inte ens om jag vill ta tillbaka de där orden. Jag kan inte sluta älska en människa på grund av ett slags civilståndsstatus. Vi kom bara till ett nytt skede i livet, sa Mark till Allas.

Han tyckte själv att nyheten att de skulle bryta upp fick för mycket utrymme i media.

– Vi kom till en punkt där vi kände att: ”Nu gör vi något annat”. Det blev ett sådant hiskligt ståhej i media bara någon minut efter att vi gått ut och berättat offentligt om vår skilsmässa. Jag har svårt att förstå den där uppståndelsen. Det kändes som jag levde i en dokusåpa. Det har aldrig varit någon brist på kärlek mellan oss. Jonas och jag har fortfarande en jättefin relation och vi pratar ofta med varandra. Men Jonas och jag var ju barn när vi blev ett par, vi har förändrats massor sedan dess, sa han.

Marks present till sig själv

Några veckor innan 60-årsdagen passade Mark på att ordna en stor födelsedagsfest. Flera kändisar stod med på gästlistan.

Bland annat var Nanne Grönvall, Jill Johnson, Pernilla Wahlgren och Lena Philipsson där. Några av dem uppträdde även.

Tjusig middag, härliga gäster och underhållning i toppklass på Vasateatern!”, skrev Pernilla Wahlgren om festen, på Instagram.

I början av juni pratade Mark om sin stora bemärkelsedag i ett kåseri på SR:s ”God morgon världen”.

– Jag hör till dem som inte blir visare med åren, bara mer förvirrad, sa han då.

– Det skrämmer mig att så många män i min ålder blir så tråkiga. Förr var de sportiga, äventyrslystna, roliga, och så plötsligt utvecklar de ett osunt intresse för utegrillar. De står och spänner sig vid någon alltför stor och alltför dyr utegrill, fortsatte han.

I samma veva avslöjade han vilken märklig och udda gåva han tänkt ge sig själv i present.

– Jag ska köpa en sån där apparat som tar bort konstig hårväxt från öronen, och sedan ta ett djupt andetag och nynna på ”Min bästa tid är nu” och sparka upp dörren till detta nya decennium i mitt liv.

Grattis på din dag, Mark. Hoppas du får det underbart och att du blir ordentligt firad.

Skicka gärna en hälsning till Mark genom att skriva en kommentar på Newsners Facebook-sida. Du får gärna dela och gilla-markera artikeln också.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev