Mark Levengoods nya kärleksbesked – efter skilsmässan från Jonas: ”Har faktiskt börjat…”

Efter 36 år ihop bestämde sig Mark Levengood och Jonas Gardell för att bryta upp. I dag, nästan ett år efter att nyheten om separationen nådde ut, lever han ett helt annat liv.

– Jag är allena, men inte ensam, säger han i en intervju med Allas.

I mitten av januari i år droppade Mark Levengood, 59, och Jonas Gardell, 60, en bomb på sociala medier. Kändisparet, som hade varit tillsammans sedan 1986, hade valt att gå skilda vägar.

Det är med stor sorg som vi efter ett långt liv ihop idag meddelar att vi separerar. Vi kommer dock fortsätta vara gifta, och får hjälp att försöka reda ut det som är svårt och trassligt. Sänd varma tankar till oss. Dock kommer vi med hänsyn till vår familj inte att svara på några frågor och ber om respekt och förståelse för detta”, skrev de på Instagram då.

Knappt ett halvår senare valde de att skilja sig helt och hållet, trots att de hade sagt från början att de inte skulle det.

STOCKHOLM 20180613 Mark Levengood vid presentationen av årets sommarvärdar för P1:s radioprogram Sommar under en pressträff i Berwaldhallen i Stockholm. Foto: Vilhelm Stokstad / TT
Mark Levengood. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Bor själv för första gången

Snart har ett helt år gått sedan uppbrottet. Både Mark och Jonas har talat ut i media om deras nuvarande relation – de båda är överens om att de älskar varandra och att de fortfarande har en god relation, men att de inte längre lever ihop.

De har dessutom två gemensamma barn, så de är i princip tvungna att ses ändå.

– Jag har en gång sagt att jag ska älska honom resten av livet, det är ord som jag inte kan ta tillbaka och jag vet inte ens om jag vill ta tillbaka de där orden. Jag kan inte sluta älska en människa på grund av ett slags civilståndsstatus. Vi kom bara till ett nytt skede i livet, säger Mark till Allas.

Han medger att det är ovant att leva själv – någonting han knappt har gjort tidigare i sitt liv. Det är en helt annorlunda livssituation.

– Jag tror ärligt talat att det är första gången jag bor själv, och jag tycker det är ganska trivsamt. Jag är allena, men inte ensam. Men tidigare var det Jonas som lagade all mat, jag tror han tyckte det var trist att jag inte delade hans intresse för matlagning. Jag får se till att inte bli en sådan som bara gör en massa snabbnudlar nu bara för att jag bor själv. Jag har faktiskt börjat göra några kryddstarka grytor som blivit riktigt bra, säger Mark.

”Ingen aning om hur man dejtar”

Han får samtidigt frågan om han längtar efter att träffa en ny kärlek. Efter sina år med Jonas har han levt som singel för första gången på riktigt länge.

– Ärligt talat så har jag ingen aning om hur man gör när man dejtar. Gå på fjärilsmuseum tillsammans och testa om man har gemensamma intressen? Testa att ligga? Nej, det där får komma naturligt i så fall. Just nu drömmer jag om att resa runt med barnen och kanske hyra en nightrider tillsammans med några kompisar, åka runt från stad till stad, äta gott och partaja eller kanske bara sitta i bussen och lösa sudoku tillsammans, säger han.

Mark Levengood, Jonas Gardell
Mark Levengood och Jonas Gardell var ett par i hela 36 år. Foto: Jonas Ekströmer/TT

I stället för att dejta tillbringar han sin tid med att arbeta, vara med sina barn, umgås med vänner, träna, läsa och spela spel.

Vad härligt att höra att du trivs med livet, Mark. Vi får se om kärleken knackar på lite senare. Även om du lever ett liv rikt på kärlek nu också.

Gilla, dela och kommentera gärna artikeln.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev