STORT GRATTIS: Mikael ”Micke” Rickfors fyller 75 år – så lever stjärnan idag

Mikael "Micke" Rickfors

Foto: Henrik Montgomery/TT, Anders Wiklund/TT

Mikael Rickfors är en av våra stora rockstjärnor som genom åren gjort sig känd både i Sverige men också internationellt.

På måndagen fyller stjärnan 75 år!

Mikael ”Micke” Rickfors föddes i Stockholm och växte upp i en musikalisk familj. Redan som tioåring startade han sitt första band – ”Mickes Skiffelgroup”. Sedan dess har musiken levt med honom hela livet.

Längre upp i tonåren började han att spela bas i bandet ”Catnicks” där han senare blev sångare. Efter det började han sjunga i bandet Bamboo.

Och det var just med bandet Bamboo som han skulle bli upptäckt av världsstjärnorna.

Under en turné i Skandinavien så var nämligen Bamboo förband åt den brittiska gruppen ”The Hollies”. Efter att medlemmarna i det brittiska bandet hört Micke Rickfors sjunga så blev han erbjuden att komma på audition i London, vilket han naturligtvis tackade ja till.

Rickfors gjorde en lyckad audition och i början av 1972 var han en medlem av The Hollies. Men karriären i just det bandet varade endast i lite över ett år. Micke valde nämligen att lämna bandet då han inte kände att musiken som de gjorde passade honom.

Foto: Wikkicommons

Satsade på solokarriären

Efter de internationella framgångarna började han istället en solokarriär under mitten av 70-talet, som gjorde honom till en mycket hyllad artist i Sverige. Han var också medlem i den populära gruppen ”Grymlings”.

Genom åren har Mikael Rickfors gett oss otaliga hits varav den absolut kändaste är ”Vingar”. Trots att det är över 30 år sedan som den spelades in så vill folk fortfarande höra den.

– Någon enstaka gång har det varit lite motigt att spela den. Men jag har gjort den i väldigt många skepnader, från storband till folkmusik. Vi kör den fortfarande på varje gig, säger han i en intervju med Expressen.

Svåra tiden med sjukdomen

I våras så släppte Micke ett nytt album, och åkte även ut på en sommarturné. Men sjukdomen han bär på är tuff.

Artisten lider nämligen av den obotliga blodsjukdomen hemokromatos sedan några år tillbaka, vilket kan leda till levercancer. Micke har dock genomgått flera tuffa behandlingar vilket hjälp honom oerhört.

LÄS MER:

Familjen

Mikael Rickfors har tre vuxna barn samt yngsta sonen Otis som föddes 2007.

För omkring 10 år sedan träffade han sin nuvarande kärlek – skådespelerskan Louise Raeder, 61.

Paret hade tidigare planer på att gifta sig och är dessutom förlovade sedan åtta år tillbaka. Men planer kring giftemål tycks de inte ha. De bor inte heller ihop, de bor i varsitt stort hus men umgås ofta med varandra.

– Vi var äldre när vi träffades, vi båda hade äktenskap bakom oss. Vi kanske inte kunde säga jag vet vad jag vill men vi kunde säga jag vet vad jag inte vill. Vi låter varandra vara och inte hålla på för mycket. Det är en stor acceptans mellan oss och tillåtande i hur vi är. Vi litar mycket på varandra också, säger Louise till Hänt.

LÄS MER:

Stort grattis säger vi till Mikael Rickfors dagen till ära! Hoppas att du får ett underbart firande!

Passa gärna på att gratulera Micke i kommentarerna på Facebook!

Exit mobile version