Foto: Claudio Bresciani / TT & Leif R Jansson / TT

STORT GRATTIS: Peter Stormare fyller 71 år – så lever han i dag med 16 år yngre okända frun

Peter Stormare – som på tisdagen fyller 71 år – är en av våra största ”Hollywood-svenskar” som vunnit massor av priser.
Under årens lopp har han haft en speciell person vid sin sida, nämligen hustrun Toshimi.
Så här lever paret nu, efter alla år i rampljuset.

Peter Stormare föddes den 27 augusti 1953 i Kumla och växte upp i Arbrå utanför Bollnäs i Hälsingland. Genom åren har han blivit en av våra allra största stjärnor, men inte bara i Sverige.

Under sin karriär har han varit med i stora internationella succéer som ”Prison break”, ”Jurassic Park” och ”Armageddon”.

De senaste åren har vi även fått se honom i rutan hemma i Sverige. Inte minst som uppläsare av gåtor i ”Fångarna på Fortet” där han arbetar med Gunde Svan och Agneta Sjödin.

Så träffade Peter Stormare hustrun Toshimi

Och genom allt har han haft sin älskade stora kärlek Toshimi Stormare vid sin sida. Paret träffades 1995 när han jobbade som regissör och befann sig på en teater där hon jobbade.

– Jag och min vän som var regissör skulle se en föreställning och där stod hon plötsligt i lobbyn. Hon var så otroligt vacker, det bara lyste om henne. Men det var något mer. Det var mer än bara kärlek vid första ögonkastet, det var något spirituellt, säger Peter och beskriver det som att han äntligen hade hittat sin tvillingsjäl, har han berättar för Hemtrevligt.

Men det var ingen enkel start för paret. Peter pratade inte japanska och Toshimi pratade inte engelska, så Peter tog sin japanska regiassistent och bad denne agera tolk under de allra första dejterna.

– ”Han vill fria till dig, han vill förlova sig med dig.” ”Ja, men jag är inte redo.” ”Ja, men då väntar vi någon månad.” ”Jag vet inte om jag kan vänta en månad längre.” Så fick vi sitta, berättade Stormare i en intervju med SVT:s Fredrik Skavlan och förklarade att ”tolken” fick följa med hela tiden.

LÄS MER: Peter Stormare ryter ifrån mot fattigpensionerna – efter mammans tragiska öde: ”Finns inget mer förnedrande”

– Ända in i sovrummet! sade han och skrattade.

Men Toshimi var 16 år yngre än Peter och hennes föräldrar tog inte helt lätt på dotterns nya relation.

Peter skrev till föräldrarna och bad om Toshimis hand, men att hon skulle gifta sig med en äldre man på andra sidan jorden gick inte hem hos dem.

Till slut bestämde han sig för att träffa dem personligen, vilket visade sig vara ett smart drag.

– Det blev fler och fler brev och jag åkte dit för att träffa dem personligen, vilket underlättade. Sedan kom hon till mig i New York och efter en del resande till varandra gifte vi oss i Palm Springs år 1997. En borgerlig vigsel utan gäster, endast en spirituell ledare jag kände från New York.

I dag bor paret tillsammans i West Hollywood, där lever de ett lugnt liv tillsammans med dottern Kaiya.

– Vi gillar det lugna livet. Och det enkla. Vårt hus är som ett tempel, endast vita väggar, få möbler och ett par egentillverkade bänkar. Vi brukar säga att vi bor i en sakristia. Kanske uppskattar jag det enkla och lugna som en kontrast till det offentliga liv som kommer med mitt jobb som skådespelare.

Förutom dottern Kaiya har Peter Stormare också en dotter från en tidigare relation med Karen Sillas. Hennes namn är Kelly. Även om de inte bor nära varandra har de en bra relation.

I dag tisdag 27 augusti 2024 önskar vi Peter Stormare ett stort grattis på födelsedagen!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

 

Läs mer om...