STORT GRATTIS: Staffan Ling fyller 77 år – så lever tittarfavoriten från SVT och TV4 utanför rampljuset

Foto: TT/Youtube

Han ledde stora nöjessatsningar i både SVT och TV4 på 80- och 90-talet.
På måndag fyller programledaren och skådespelaren Staffan Ling 77 år!

Han var en av 1990-talets stora stjärnor på TV4 där han ledde populära underhållningsprogram som ”Stadskampen” och ”Parlamentet”.

Tv-programledaren och skådespelaren Staffan Ling minns tillbaka på ”Stadskampen” med värme.

– Det som var roligt med Stadskampen var att det mobiliserade städerna. Staden fick ett uppdrag och det kunde ju vara att man skulle komma ner till torget med grejer. Det kunde vara alltifrån möbler till hobbygrejer och annat. Det roliga var folk kom med grejer som de hade förhållande till, och som de ville berätta om. Det fungerade bra de första två, tre åren. Sen upptäckte kidsen att man kunde hamna i tv om man kom ner med någonting och det gick inte att prata med dem. Där försvann rätt mycket. Vi gjorde fem, sex säsonger totalt tror jag, har Staffan Ling berättat i en tidigare intervju med Nöjeslivet.

Redan på 1980-talet bildade han duon Staffan och Bengt med kollegan Bengt Andersson, och tillsammans gjorde de bland annat julkalender för SVT. Han ledde också nöjessatsningar som ”Femettan” på public service-kanalen.

Saknar inte tv-livet

Han saknar inte livet i rampljuset på tv, och längtar inte tillbaka nämnvärt, så en comeback ska man som tittare kanske inte hoppas på?

– Jag har inga sådana ambitioner alls. Jag är inte intresserad att vara med i något för att ”bara” vara Staffan Ling alltså. Jag har tackat nej till ”Let’s dance” och så. Men någonting vettigt att göra något av, det kan jag tänka mig att vara med på. Samtidigt har jag ingenting som jag känner är ogjort. Jag har gjort så mycket och så fruktansvärt länge, sade Staffan Ling.

Som under 2020 ändå gjorde en plötslig och lite oväntad comeback i rutan. Ling hade en mindre roll i SVT-dramakomedin ”Sommaren 85” där Lotta Tejle hade huvudrollen.

Staffan har på senare tid annars snöat in på pussel, under coronapandemin, då han också saknat att få besöka Norrlandsoperan och lyssna till symfoniorkestern som han uppskattar mycket.

Annars har han de senaste 15 åren arbetat som konsult åt Balticgruppen med vännen Krister Olsson för att utveckla hemstaden Umeå, vilket Staffan beskriver som ”skitroligt”.

STOCKHOLM 26MAJ98 – TV-4 presenterar sitt sommarprogram. Staffan Ling och Sofia Wistam. Foto: Bertil Ericsson/TT/Pressens bild

På måndag den 8 november fyller Staffan 77 år, och vi på Nöjeslivet vill passa på att önska denne tv-profil stort grattis på födelsedagen!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida och gratta Staffan!

Exit mobile version