STORT GRATTIS: Thomas Di Leva fyller 60 år – därför tycker han det är härligt att bli äldre: ”Himla glad”

Thomas Di Leva

Foto. Vilhelm Stokstad/TT, Peter Knutson/ Press

Nu har det blivit dags för Thomas Di Leva att fira sin 60-årsdag. I en intervju med Nöjeslivet berättar han om tankarna kring åldrandet, och hur han vill fira den stora dagen med familjen.

Redan på 80-talet slog Thomas Di Leva igenom med dunder och brak.

Det stora genombrottet kom med klassikern ”Vem ska jag tro på?” år 1987 och resten är, som man brukar säga, historia.

Foto: Peter Knutson/ pressbild

I flera decennier har han underhållit svenska folket med sin musik och han har minst sagt hunnit med mycket under karriären.

Han har stått på stora scener, släppt mängder av låtar, medverkat i ”Så mycket bättre” och blivit både hyllad och prisad för sina fina prestationer.

Nya showen ”Från Di Leva till Bowie”

På senare år han han gjort enorm succé med sin hyllningsshow till legendaren David Bowie, som sålt slut i stad efter stad.

– Vi har gjort över 150 utsålda föreställningar, så det har blivit en jättestor succé, säger han till Nöjeslivet.

För tillfället är förberedelserna i full gång inför hans nästkommande show ”Från Di Leva till Bowie” som har premiär den 3 november på Draken Live i Göteborg.

– Den här showen är en slags fortsättning där man får komma lite närmre min uppväxt i Gävle, hur jag upptäckte David Bowie och hur det ledde till mitt eget låtskrivande och artisteri. Det blir en blandning mellan Bowies största hits och mina största hits, säger han.

Därför tycker Thomas Di Leva det är härligt att bli äldre

Även på det privata planet händer det mycket i artistens liv, och den 23 oktober har familjen all anledning att fira.

Det har nämligen blivit dags för Thomas Di Leva att fylla 60 år, något han uttrycker stor glädje över.

– Det känns bra, faktiskt. Jag känner mig himla glad att jag fått vara med så länge. Det är ingen självklarhet.

Han förklarar i samma veva att det bästa med att bli äldre är faktumet att man får lättare att prioritera, och verkligen göra det man brinner för.

Foto:Vilhelm Stokstad / TT

– Det bästa med att bli äldre är att man får allt lättare att säga nej till saker man inte vill göra, säger han och skrattar:

– Man har varit med om så pass mycket att man ibland kan förutspå vart saker kommer leda redan i förhand. Man vet mer vad man verkligen vill. När man är yngre har man jättemycket energi och vill göra massa saker, men det är inte alltid man riktigt vet vad. Det ingår i att bli mogen och växa upp, att man går på vissa grejer som kanske inte är så bra. Men det är skönt att ha allt det där avklarat.

Planerna med familjen för födelsedagen

När Nöjeslivet får en pratstund med Di Leva berättar han att planerna för den faktiska födelsedagen ännu inte är helt klara. Det han vet med säkerhet är att han vill umgås med familjen och äta god mat.

Framåt vintern har de dock planerat en 60-årsresa.

– Jag tror att vi kommer planera för någon resa sen framåt jul som blir det “riktiga” firandet. Vi ska kika på det i dagarna och planera någon fin liten resa, säger han.

Till någon varm plats?

– Ja, det måste vara varmt!

Stort grattis på födelsedagen! Vi hoppas du får en fantastisk dag!

Exit mobile version