Foto: TV4

STORT GRATTIS: Tobias Karlsson fyller 47 år – så ska Let’s dance-stjärnan fira födelsedagen

Let’s dance-stjärnan Tobias Karlsson tillbringar födelsedagen utomlands.
För Nöjeslivet berättar tittarfavoriten om planerna för firandet.
– Det blir klackarna i taket, skriver proffsdansaren.

Det hela inleddes med Arja Saajonmaa 2006 – och slutade (?) med finalplatsen i par med Charlotte Kalla 2023.

Proffsdansaren Tobias Karlssons resa i Let’s dance saknar motstycke. Profilen är den dansare som varit med flest gånger i TV4-programmets historia – och är i stort sett lika synonym med underhållningsprogrammet som jurymedlemmen Tony Irving.

Tillsammans med tv-kocken ”Mat-Tina” Nordström nådde han hela vägen fram till segertrofén. Men den här våren har tv-tittarna tvingats klara sig utan såväl Tobias som Tony, och alla andra Let’s dance-profiler. TV4 gick redan i höstas ut med beskedet att tittarfavoriten skulle sättas på paus under 2024.

Den omtyckte dansprofilen, som genom åren lärt såväl kändisar som svenska folket cha-cha:ns ädla konst och sambans eldiga rytmer, var då likt många tittare i chock.

– Då kom plötsligt året som man aldrig trodde skulle komma. Året när Let’s dance tar ett sabbatsår. Vi vet ännu inte helt varför, men jag är övertygad att vi kommer tillbaka med förnyad kraft och ännu starkare och bättre 2025, skrev Tobias Karlsson i ett mycket känslostarkt inlägg på Instagram, efter det att beskedet om Let’s dance-pausen nått svenska folket.

Artikeln fortsätter under bilden.

Tobias Karlsson, Charlotte Kalla, Let's dance
Tobias Karlsson och Charlotte Kalla skrattar i Let’s dance. Foto: TV4

Karlsson kan minnas tillbaka på massor framgångsrika år i programmet som öppnat nya portar åt honom även utanför detsamma.

– Jag är såå tacksam för programmet som varit en sådan stor del av mitt liv sedan 2006. Jag har fått träffa en uppsjö av helt magiska människor som jag fått lära känna på djupet, fått möjligheten att utveckla mig själv och bygga en plattform som jag idag vilar emot. Let’s Dance har öppnat så många dörrar och gett mig vingar att kasta mig ut i saker jag aldrig trodde jag skulle våga, skrev proffsdansaren.

Under våren har han i stället ägnat sig åt andra aktiviteter. Tobias Karlsson är bland annat, sedan flera år tillbaka, en flitigt anlitad och uppskattad föreläsare.

Han är under året dessutom aktuell med en motivationsshow på turné tillsammans med tidigare skidskyttedrottningen tillika Let’s dance-kollegan Magdalena Forsberg.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

På onsdagen den 15 maj fyller Let’s dance-stjärnan 47 år – och Nöjeslivet ber att få lyfta på hatten för jubilaren som firar bemärkelsedagen i utlandet.

– Tack! Tänkt fira min födelsedag i Vaasa i Finland genom att föreläsa på Åbo akademin. Sedan tänkte jag förlägga det riktiga firandet av dagen till första helgen i juni när vänner från Danmank och England flyger in. Då blir det nog skärgården och klackarna i taket, skriver Tobias Karlsson i ett meddelande till Nöjeslivet.

Stort grattis på din dag, Tobias! Vi hoppas få se mer av dig i rutan snart!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev