Svartsjukan fick Dominika Peczynski att skilja sig från Anders Borg – skilde sig efter bara fyra år som gifta

Efter att ha varit gifta i endast fyra år valde artisten Dominika Peczynski och tidigare finansministern Anders Borg att skilja sig. Men de ångrade sig direkt – dock efter att skilsmässan redan gått igenom.

Det hela grundade sig i att Dominika upplevde det som att de var tre stycken i äktenskapet. Hon, Anders och en oväntad ”älskarinna”.

– Jag ville ha uppmärksamhet och det här var inte bara en dag, det här hade pågått i flera månader. Men då kände jag att jag inte fanns, säger hon till Hänt.

Det var en så pass oväntad romans så ingen kunde tro att det var sant. Army of Lovers-artisten Dominika Peczynski, 53, och den tidigare Moderat-finansministern Anders Borg, 56, hade helt otroligt nog blivit ett par.

De träffades på en mottagning 2014 och började ”brevväxla”. De upptäckte snabbt att trots att de var så olika så var de även ganska lika varandra på flera plan.

Läs mer: Anders Borgs stora förändring – 10 månader efter bröllopet med Dominika Peczynski

Fyra år senare gifte de sig, i november 2018. Sedan var det mesta frid och fröjd i knappt fyra år – eller åtminstone trodde man det, tills Ryssland invaderade Ukraina och makroekonomen Anders Borg tvingades granska Financial Times hela tiden för att följa utvecklingen.

En dag fick Dominika nog. Hon hade känt sig negligerad ett längre tag. Då agerade hon helt plötsligt.

Dominika Peczynski
Dominika Peczynski. Foto: Instagram

– Jag blev sur på Anders för att han bara satt och läste artiklar i tidningarna eller på sin padda hela tiden. Jag ville ha uppmärksamhet och det här var inte bara en dag, det här hade pågått i flera månader. Men då kände jag att jag inte fanns. Vi var tre i äktenskapet, med lilla paddan. Så jag blev svartsjuk på hans iPad, faktiskt. Så då sa jag: ’’Du får välja, paddan eller mig’’. Och då valde han lite fel tyckte jag, säger hon till sajten Hänt.

Laddade ner appen och skilde sig

Han gjorde uppenbarligen ett felval, eftersom det tog hus i helvete direkt.

– Ja lite, för han vägrade sluta läsa. ’’Nu skiljer jag mig’’ sa jag, och så gick jag in på domstol.se, fyllde i alla grejer, skrev under det med Mobilt BankID, och betalade 950 kronor eller vad det kostar för att skilja sig, och så sa jag till honom att han också skulle in och godkänna skilsmässan, säger hon.

Läs mer: Anders Borg och Dominika Peczynski skiljer sig – efter 4 år som gifta: ”Utan betänketid”

– Det var ett vanligt gräl. Inte så att jag smällde i dörrar eller kastade ett glas. Det var inte ens så att vi skrek, eller jag kanske skrek litegrann, berättar hon i Amelia.

Dominika hälsade alltså sin make, i stridens hetta, att det var över. De skulle skilja sig och så var det med det.

Det hela gick otroligt fort.

– Anders fick ett meddelande där han bara skulle skriva på, medan jag stod i rummet. Han var så sur på mig för att jag hade skilt mig från honom att han skrev ja. Det var en process som tog en minut. Det gick lite för fort. Anders var skakad när han vaknade. Han var jätteledsen över att jag hade velat skilja mig och faktiskt gjorde det också, säger hon i Amelia.

Var för krångligt att häva skilsmässan

Redan tidigt i gryningen dagen efter hade Dominika vaknat och insett sitt misstag.

– Sen ångrade jag mig såklart dagen efter. Jag ringde till Stockholms tingsrätt, jag började ringa klockan fem på morgonen. Men de öppnade inte förrän åtta och de sa: ”Det har ju gått igenom. Ni har skrivit på med Mobilt BankID båda två”. Då skulle man ta sig igenom sådant pappersarbete, så jag kände bara: ’’Nääe’’, säger hon till Hänt.

Anders Borg och Dominika Peczynski
Dominika Peczynski och Anders Borg. Foto: Instagram

Dominika och Anders bad varandra om ursäkt. Hon för att hon hetsat på om skilsmässa och för att hon egentligen förstod att han behövde läsa tidningarna för att kunna sköta sitt jobb. Han sa förlåt för att han inte gett henne tillräckligt med uppmärksamhet.

Anmärkningsvärt nog valde de att fortsätta leva med varandra, och de gör så även i dag. Så trots att skilsmässan gick igenom 2022 och de enbart var gifta under fyra år så är de fortfarande ett par som fortfarande är kära i varandra och bor ihop i en stor våning på Östermalm.

Det tog visserligen ett tag för de båda att återhämta sig efter skilsmässan. De åkte ut till parets skärgårdshus utanför Stockholm och kurerade ihop.

– Det var lite sårigt ett tag, men det funkade uppenbarligen. Vi var lediga ihop och det var kanske inte lika mycket läsning av olika rapporter. Jag har dålig syn och ser inte ens vad det står när han visar mig kurvor och grafer, säger hon.

Det här låter lite galet! Tur att ni ändrade er – men synd att det inte gick att dra tillbaka skilsmässoansökningen.

Fint ändå att ni kunde ta er igenom det hela tillsammans och att kärleken fortfarande spirar mellan er två!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev