Sylvia Vrethammars kärlekslycka med maken Alex – fina gåvan på bröllopsdagen

Sylvia Vrethammar äktade sin älskade make Alex Gietz för åtta år sedan.
Nyligen firade de sin bröllopsdag – och nu berättar stjärnan om kärlekens romantiska gåva till henne.

Sylvia Vrethammar föddes den 22 augusti 1945 i Uddevalla, men som ettåring flyttade familjen och den blivande sångfågeln fick i stället sin uppväxt i Spånga.

Redan som ung intresserade sig Sylvia för musiken, och hon skulle komma att bli en av våra största och mest älskade artister. Hennes karriär tog fart när hon redan som 16-åring medverkade i diverse musiktävlingar.

Första fullängdaren, LP:n ”Tycker om dej” där titellåten är den kanske mest kända, kom redan 1969.

Sylvia har som jazz- och schlagersångare i decennier bjudit på show och glädje vilket gjort att hon har tagit sig in i hjärtat hos svenska folket. Flera gånger har hon ställt upp i Melodifestivalen.

Sylvia Vrethammar i legendariska tv-programmen

Samban har alltid varit starkt förknippad med Vrethammar. När stjärnan åkte till Brasilien för att representera Sverige i en internationell musiktävling väcktes hennes kärlek för musikstilen.

En kort tid därefter spelade hon in egna version av låten ”Eviva España” som blev en jättesuccé. Låten som finns med i boken ”Tusen svenska klassiker” sålde över en miljon exemplar och belönades med en guldskiva. Hon fick också uppträda i legendariska musik-tv-programmet ”Top of the Pops” på BBC 1974 – och då såg det ut så här:

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Och apropå legendariska tv-framträdanden gjorde ju Vrethammar också sig ett namn i ”Hylands hörna” där hon slog igenom som värdinna.

Sylvia Vrethammar i Så mycket bättre och Melodifestivalen

På senare år har Vrethammars musik upptäckts av nya generationer, framför allt via hennes medverkan i en av de tidiga säsongerna av TV4:s ”Så mycket bättre” 2012.

Där hon bland annat sjöng duett till ”Tycker om dig” med Magnus Uggla.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Året därpå gjorde hon comeback i Melodifestivalen.

Med bidraget ”Trivialitet” bidrog hon med stil och elegans i SVT-tävlingen, men kvalade inte vidare från deltävlingen.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Utanför scenen har Vrethammar länge varit lyckligt förälskad i den tyske musikproducenten Alex Gietz.

Kärlekssagan mellan henne och maken tog sin början för över 25 år sedan. När paret sade ja till varandra och knöt hymens band en vacker sensommardag i Tyskland 2015 hade de redan varit ett par i många år.

Kärlekslyckan med maken – gifte sig efter 25 år ihop

Efter bröllopet hölls en champagnemottagning för gästerna i parets château i Honrath, Tyskland, skrev Expressen.

– Det var kärlek vid första ögonkastet. Med åren har kärleken fördjupats och blivit allt mer intensiv. Vi har nu levt tillsammans i 25 år och jag har inte kastat en blick åt någon annan. Det är kärlek, sa Sylvia Vrethammar då, till TT.

LÄS MER: Sylvia Vrethammar fyller år – här är fem anledningar till att vi älskar henne

Nu har Sylvia och Alex all anledning att fira.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 2013-12-16 Sylvia Vrethammar med sällskap anländer till Svenska Hjältar-galan på Cirkus på måndagen. Foto: Maja Suslin / TT
STOCKHOLM 2013-12-16 Anländer till Svenska Hjältar-galan på Cirkus 2013. Foto: Maja Suslin / TT

På måndagen var det nämligen åtta år sedan stjärnan gifte sig med sin Alex.

Så firade paret bröllopsdagen

Artisten uppmärksammar deras gemensamma bröllopsdag i ett inlägg på Instagram där hon lyckligt beskriver deras romantiska firande som pågick in på småtimmarna.

– I går firade vi 8-årig bröllopsdag med alla härliga tillbehör såsom champagne, blommor från min älskling, sushi dukas upp av Alex, bad långt in på natten. Vädret en dröm, precis som livet här i Wonderland. Älskar dig så mycket! skriver Vrethammar på sin Instagram-sida.

Stort grattis till er kärlek, Sylvia och Alex!