Tittarnas stora oro för Leif GW Persson – därför har han försvunnit från Nyhetsmorgon

Foto: TV4/Nyhetsmorgon

En av de stora höjdpunkterna i TV4:s Nyhetsmorgon är när hela Sveriges favoritkriminolog och älsklingsförfattare Leif GW Persson, 78, kommer på besök för att prata om den senaste tidens aktuella kriminalfall.

Den uppmärksamma har säkerligen noterat att professorn saknats lite mer i tv-rutan den senaste tiden – någonting som skapat en hel del oro hos tittarna.

Han har skrivit deckare, självbiografier och kokböcker.

Han har i form av kriminolog och expert uttalat sig om flera av de största svenska brottsfallen i olika tv-program och i artiklar.

Dessutom har han i många år figurerat som en ständigt återkommande gäst i TV4:s Nyhetsmorgon där han diskuterar kända fall med programledarna.

Leif GW Persson är otroligt stor och omtyckt här i Sverige. Därför är det många tv-tittare som nog satt kaffet i vrångstrupen på sistone då de upptäckt att han inte längre är med i programmet i samma utsträckning längre.

Läs mer: Leif GW Perssons ödesbesked – om sin egen framtid på Nyhetsmorgon: ”Då åker jag ut”

”Den på fyran som har högst tittarsiffror”

Förmodligen är det många som blivit nervösa att han tvingats sluta på grund av det sparpaket som TV4 nyligen presenterat, vilket kommer resultera i att ett 40-tal tjänster ska slopas. Framför allt är det folk på TV4 Nyheterna och Nyhetsmorgon som berörs, flera expertgäster som synts på kanalen i flera år har fått tacka för sig.

När Leif GW Persson fick frågan från Svensk Damtidning huruvida han är orolig att han ska förlora sitt jobb svarade han med självförtroende.

Leif GW Persson i Nyhetsmorgon. Foto: TV4

– Du menar om jag kommer få sparken? Hahaha, det vet jag faktiskt inte, den frågan ska nog ställas till TV4. Jag vet att jag är den på fyran som har högst tittarsiffror. Visst, vill de spara in rejält så, säger han.

Samtidigt betonar han att han är 78 år och redan har gjort mycket och tjänat mycket pengar under sitt liv, så det vore inte ett ”dråpslag” för honom OM han tvingades gå.

Läs mer: Leif GW Persson om frun Kim, otrohetsaffärerna och inviterna från andra kvinnor

Får svaret från TV4-kollegan

Nu när han lyst med sin frånvaro ett tag har vissa ändå kommit att bli lite fundersamma. Vad är det egentligen som har hänt med GW?

Många har kommenterat och frågat på programmets Facebook-sida.

”Vilken tid var Gw? Nymo?”, skriver en person.

”Vart är inslaget med GW??”, uttrycker en annan.

”Var är GW??”, undrar en tredje kort och gott.

Foto: TV4

Nu har vi äntligen fått ett svar på frågan. Sajten Hänt har nämligen hört från Leif GW Perssons kollega Thomas Ritter var professorn har hållit hus. Programledaren skriver i ett sms:

Semester, snart tillbaka!”, hälsar han.

Skönt att höra att allt är okej med GW! En semester förtjänar alla lite då och då. Hoppas du kommer tillbaka och känner dig pigg och fräsch.

Exit mobile version