”Tom Barnaby” lade polisbrickan på hyllan och försvann från Morden i Midsomer – det gör John Nettles idag 13 år senare

Tom Barnaby

Foto: Tv4

John Nettles var stjärnan bakom succéserien ”Morden i Midsomer”.

Efter 13 år och 81 avsnitt så valde dock skådespelaren bakom Tom Barnaby att slänga polisbrickan åt sidan.

Det har gått 13 år sedan Tom Barnabys ”kusin” tog över som polischef.

Så ser John Nettles liv ut idag.

”Morden i Midsomer slog ned som en bomb i tv-tablåer världen över – inte minst i Sverige. Under många år fick vi följa poliskomisarien Tom Barnaby då han löste över 200 mord under sin tid i tv-rutan.

I den lilla byn Midsomer har många mist sina liv sedan serien startades 1997.

Serien har genom åren blivit otroligt populär, men till fansens stora sorg så meddelade John Nettles som spelade den kända Barnaby 2009 att han ville lämna serien.

Lämnade serien efter 13 år

2010 spelades det sista avsnittet in med John Nettles i huvudrollen, vilket var en stor sorg för många tittare.

– Det är slutet på en era för mig. Det är väldigt ledsamt att lämna in Barnabys polisbricka. Men han har löst över 200 mordfall så jag tror att han har uppnått de mål och krav som även dagens moderna polis lever med, sa John Nettles då till Daily Mail.

Det var när en branschkollega valde att sluta som John också bestämde sig för att dra sig ur serien.

– Jag insåg plötsligt att jag kommer vara den äldsta detektiven i branschen nu när David Jason hade kastat in manteln. Men det var ett väldigt svårt beslut att ta. Jag har gjort ”Moden i Midsomer” i 13 år när Barnaby lämnar. Jag har skapat familjeband med de personer jag har jobbat med kring serien och det kommer bli svårt, sa John Nettles då enligt Hello Magazine.

LÄS MER:

Sagt och gjort så lämnade han serien och en tid efteråt berättade skådespelaren om sina känslor kring avskedet.

– Vi är faktiskt ganska långt ifrån varandra i det avseendet. Glöm inte att jag är skådespelare, inte polis, sa han till Expressen 2011.

Hunnit med mycket efter Morden i Midsomer

Det har nu gått 13 år sedan John Nettles gjorde sitt sista avsnitt som Tom Barnaby. Sedan dess har mycket förändrats i hans liv.

Till en var tanken att gå in pension, men så blev det inte riktigt.

John Nettles som idag är 80 år har fortsatt med sitt skådespeleri både i serier och teater, men även släppt flera böcker, däribland ”Jewels and Jackboots”.

Han har även hörts som berättarröst i brittiska tv-program som ”Devon and Cornwall” (2021) och ”My Unique B&B” (2021).

– Jag har alltid fascinerats av att spela ett drama som utspelar sig i Cornwall eftersom jag är därifrån och lever numera däromkring. Accenten har kommit tillbaka helt naturligt. Det är en underbar, varm accent och det är verkligen ett underbart sätt att uttrycka sig på, har han sagt om serien, enligt Hello Magazine.

Sedan 1995 är han gift med hustrun Cathryn Sealey och med sin första fru, Joyce Middleton, har han dottern Emma Martins, 53, som bland annat jobbat med castingen till Morden i Midsomer.

Efter 2021 har det dock varit tyst från stjärnan, så vi får anta att han gått i pension till sist – efter en riktigt rik karriär!

Tack för dina briljanta insatser genom åren John Nettles! Hoppas att du har det bra!

Exit mobile version