”Tom” från Skilda världar flydde rampljuset och försvann – det här gör han idag

Matti Berenett

Foto: TV4

Skilda världar var en tv-serie som fångade miljontals svenskars uppmärksamhet på 90-talet.

I rollen som den rika överklasskillen Tom Bovallius gjorde Matti Berenett succé.

Men i slutändan brann han inte för skådespeleriet utan sadlade om helt.

Det här gör han idag.

Skilda världar gick på TV fem dagar i veckan mellan åren 1996-2002.

Det handlade om allt ifrån förbjuden kärlek till familjedraman och klasskillnader. En av skådespelarna från serien är Matti Berenett, som spelade Tom Bovallius.

Han föddes 10 augusti 1971 i Stockholm. Hans föräldrar Lars-Erik Berenett och Eva-Britt Standberg var båda skådespelare.

Redan från start hade teater och skådespeleri med andra ord en speciell plats i stjärnans liv.

Läs mer: ”Sandra” från Skilda världar sadlade om helt – så lever såpastjärnan idag

Foto: TV4

Som ung studerade han på Calle Flygare Teaterskola och 1996 sågs han i rollen som Tom. Han spelade då mot sin pappa, som far och son även i serien.

Matti Berenetts skådespelarkarriär

I rollen som Tom sågs Matti Berenett som en något påfrestande överklasskille. Att spela mot sin pappa och andra erfarna skådespelare var för den unga Matti nervöst, har han tidigare berättat för Aftonbladet:

– Jag var knappt torr bakom öronen och skulle spela mot honom, Jessica Zandén och flera meriterade skådespelare. Ingen av oss ungdomar hade någon erfarenhet och de första scenerna var väldigt nervösa. Men pappa sa att jag skulle göra som på fotbollsplanen, slappna av och bara låta det ske, berättade han för tidningen.

Foto: TV4

Men efter sex säsonger av den extremt populära såpan var han varm i skorna och syntes efter seriens slut i bland annat Beck.

Rätt som det var tog dock skådespelarkarriären slut, det var nämligen inte det Berenett brann för.

Fick nog av all uppmärksamhet

Tiden under och efter Skilda världar var mycket intensivt. Matti Berenett berättar i samma intervju att han inte ens kunde gå till Ica och handla för att han inte fick vara ifred.

Foto: TV4

Hans kärleksliv fick stor uppmärksamhet i media och efter mycket om och men insåg han att det var nog med skådespelarkarriären.

– Alla människor kommer nog till en punkt då man sätter sig ner och undrar om det är det här man vill göra resten av livet. Vill jag fjäska för regissörer för att få jobb, är det verkligen det här jag vill? Nej. Jag sa till alla rollbesättare att de inte behövde ringa mig mer. De höll på ett tag, men efter ett tag gav de upp, har han berättat för Aftonbladet.

Istället valde han att återvända till det han älskade mest.

Det gör Matti Berenett idag

Redan under sin ungdom hade Matti Berenett sysslat mycket med sport. Efter att han flytt undan rampljuset och skådespelarkarriären var det i sportvärlden han hamnade.

– Jag tyckte verkligen om branschen och älskade att spela in film och tv, men det var inte det jag brann för. Jag är i grund och botten en elitfotbollsspelare och ville vidareutbilda mig inom idrott och ledarskap. Jag har drivit tre handbollsakademier och jobbar som chefsinstruktör och A-lagstränare och jag har också utbildat flera elitspelare, har han berättat för Aftonbladet.

Läs mer: ”Skilda världar”-profilen försvann helt från rampljuset efter seriens nedläggning – det här gör han idag

Foto: Facebook

I sommar fyller Matti 51 år, idag han har tre barnbarn och är mycket nöjd med tillvaron.

Eventuella comebacken

Även om det är många år sedan Matti Berenett kastade in skådespelar-handduken så kan vi eventuellt få se honom i tv-rutan snart igen.

Han har nämligen gått i banorna på att göra en comeback och berättade för Aftonbladet i fjol att han inte hade tackat nej om det kändes rätt.

– Dyker det upp något som jag känner att jag verkligen vill göra så skulle jag göra det, har han sagt till tidnignen.

Vi hoppas verkligen på att få se dig på TV snart igen Matti!

Exit mobile version