Foto: Pinterest, X, Allison Dinner/AP/TT

Tom Jones har aldrig velat träffa sin yngsta son Jonathan – vägrade erkänna honom som sin: ”Blev lurad”

Smörsångaren Tom Jones, även kallad ”Tjuren från Wales”, har två söner. Men den yngsta har han aldrig träffat – för att han själv inte vill.

Under alla år har han haft väldigt svårt att acceptera att han har fått ett utomäktenskapligt barn.

– Det var inte någonting som var planerat. Jag blev lurad. Jag föll för förförelsen, sa Tom Jones till Daily Mail 2008.

Han slog igenom 1965 med dunderhiten ”It’s not unusual”, som sedan följdes upp av ”She’s a lady”, ”Delilah”, ”Thunderball” (James Bond-låt) samt ”Sex bomb”.

Att sångaren i fråga, 84-åriga Tom Jones, var en riktig sexbomb själv är ingen hemlighet. Han sägs ha haft flera hundra älskarinnor, men han var faktiskt gift med sin ungdomskärlek Melinda ”Linda” Trenchard (senare Woodward) från 1957 till hennes död 2016.

Läs mer: Efter livet med Elvis och Tom Jones: Priscilla Presleys nya kärlek bor i husvagn

Tom Jones var under sin bästa tid vän med Elvis Presley och kvinnorna som köade för att se de båda brukade slänga upp sina trosor på scenen i hopp om att få gå hem med ”Tjuren från Wales”.

Tom Jones
Tom Jones. Foto: Allison Dinner/AP/TT

Blev gravid efter några dagar

En kvinna som hade turen, eller oturen, att dela säng med Jones var modellen Katherine Berkery 61. Hon blev gravid och födde sedermera artistens andra son. Jonathan Berkery, 35, har däremot aldrig fått träffa sin pappa.

Tom Jones har nämligen aldrig haft nått intresse av att lära känna sin son. Han vägrade länge erkänna att han ens var pappa till honom. Det var först när han tvingades genomföra ett DNA-test som han gick med på att betala drygt 20 000 kronor i månaden till Katherine till dess att Jonathan var 18 år gammal.

Katherine och Tom träffades och hade en kort romans 1987, då hon bara var 24 år. Sedan dess har både hon och sonen Jonathan fått kämpa för att få Toms uppmärksamhet.

Första och enda gången han någonsin sagt någonting offentligt om sin son var i en Daily Mail-intervju 2008.

– Det var inte någonting som var planerat. Jag blev lurad. Jag föll för förförelsen, sa han då.

”Inte mitt val att bli född”

Dessa ord har givetvis tagit hårt på sonen, som levt stora delar av sitt vuxna liv som missbrukande hemlös gatuartist.

– De orden gjorde ont. Det var inte mitt val att bli född. Jag fick aldrig ett födelsedagskort eller julkort. Jag växte upp med bilder på min pappa överallt. Men mina samtal och mejl har förblivit obesvarade. Han vill inte ha någonting att göra med mig, har han sagt.

Jonathan har förutom sin ”karriär” som gatumusiker hankat sig fram flera år som lagerarbetare och han har kunnat sova många nätter på ett härbärge i Hoboken, New Jersey.

Jonathan Berkery gatumusiker
Jonathan spelar ofta sin fars låtar och han säger att många tycker att de är lika. Foto: X (tidigare Twitter)

Trots att hans pappa sägs vara god för drygt 187 miljoner pund säger sig Jonathan inte vilja ha ett skvatt. Han vill bara träffa sin far, sätta sig ner med honom och prata.

– Att växa upp utan en pappa var svårt. Allt jag någonsin ville ha var hans kärlek. Folk tycker att jag ser ut och låter som en yngre version av min pappa, har han sagt.

Så lever Tom Jones son Mark

Jonathan hoppas fortfarande att han en dag ska få träffa sin far innan det är försent. Tom Jones är 84 år gammal och änkling sedan åtta år.

Artistens äldste son Mark Woodward, 67, föddes när hans föräldrar bara var 17 år. Han har hjälpt sin pappa som manager sedan den tidigare mannen som hade det jobbet, Gordon Mills, dog 1986.

Mark har betytt mycket för Toms musikkarriär och han har fått mycket beröm för att ha återupplivat farsans karriär under de senaste åren.

De bor dessutom nära varandra.

Mark och Jonathan har heller aldrig haft någon kontakt.

Det här är riktigt sorgligt. Det enda Jonathan någonsin velat är att få träffa sin pappa.

Gillar du artikeln och vill läsa flera liknande nyheter? Dela, kommentera och gilla-markera då gärna texten.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev